Sunt și eu unul dintre milioanele de utilizatori de Facebook care cumpără emoțional produse și servicii datorită/din cauza promovării pe Facebook, fie remarketing, fie event de PR unde bloggeri, jurnaliști și influenceri sunt invitați, fie pentru că prietenii mei virtuali vorbesc frumos/de bine de respectivul produs/serviciu. Bănuiesc că și voi faceți la fel.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Mi s-a întâmplat recent să aleg un restaurant unde a fost o activare de PR și destul de mulți cunoscuți au fost invitați. Pozele păreau ok, mâncarea mă atrăgea, așadar am ajuns la cină acolo, fără rezervare în prealabil și fără să mă fi documentat pe Facebookul lor despre ce urma să fie. Știu, eu sunt vinovată, asta e o greșeală fatală.

De la recepția restaurantului unde am fost întâmpinată cu un prosecco foarte fin, am primit o cartolină cu “liniște, se cântă fado”, fiind anunțată că urmează un concert. Le-am spus că noi am venit pentru cină, nu pentru concert, am zâmbit, am fost așezați la masă, a fost totul minunat. Servirea a fost brici în prima parte, la antreuri, și s-a stricat pe parcurs, fiindcă începuse concertul. Am așteptat 45 de minute pentru felul doi, deși îl cerusem de înainte să înceapă concertul, însă politica lor părea să fie să nu servească mâncare în timpul concertului. Să zicem că am înțeles situația, se întâmpla un act artistic.

Acum, surpriza a venit la final, unde lucrurile au fost politicoase, însă cumva cu agresivitate. Pe noi nu ne-a anunțat nimeni că un restaurant cotat destul de scump ($$$) organizează un concert live cu preț de intrare, care preț de intrare este peste media biletelor de la concertele de fado din România (subliniez acest aspect pentru că se întâmplă să știu prețurile). Nu scria nicăieri la intrare acest lucru și nici recepționista nu ne-a zis, deși ajunsesem cu o oră și jumătate înaintea concertului propriu zis. Mâncam mai repede și plecam sau alegeam alt restaurant, muzica fado nu este cea mai bună alegere pentru zilele pline și foarte încărcate. Muzica fado apasă niște butoane care nesurpavegheate, dor ca dracu. Și muzica fado se trăiește intens, nu neapărat în fața unei caracatițe foarte bine făcute. Pentru că muzica fado este total atipică. Și nu, nu eram in the mood să dechid cutia Pandorei sufletului meu cu doine de jale în limba portugheză. M-am dus pentru bucuria mâncării.

Acum, din respect pentru bucătăria restaurantului nu o să fac public numele, căci mâncarea a fost chiar bună. Experiența în sine nu o să mă readucă la restaurant, însă vreau să întreb sincer: vi se pare normal să nu fie afișat nicăieri faptul că-i o seară-eveniment-concert care are un cost de intrare per persoană? Sau pentru că este un restaurant foarte scump e ok să treacă direct pe nota de plată biletul de intrare, care nu-i deloc ieftin? Întreb, nu dau cu parul. Și da, încă mănânc la Madame Pogany din când în când pentru că personalul se poartă extraordinar. Mâncatul la restaurant e o experiență totală și e nasol de tot când ți-o strică client service-ul. 

Disclaimer: sunt gurmandă, mănânc cantități industriale de orice, atât timp când îmi place gustul. Sunt fan bucătărie românească și aș mânca oricând sarmale și ciorbă. Totodată, îmi place mult să experimentez, mai ales când e vorba de mâncare. Dacă ceva nu-mi place, nu mai calc pe acolo.

Photo by chuttersnap on Unsplash

Write A Comment