D-ale Oanei

Altfel de cadouri: Loteria gandurilor bune (2)

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dacă și voi căutați idei de cadouri, însă nu vă simțiți deloc în spiritul sărbătorilor, dar totuși vreți să sărbătoriți, bine ați venit. Anul acesta o să încerc altfel de liste de idei de cadouri pentru Crăciun care să coste puțin spre deloc. Cea de-a doua inițiativă este Loteria gandurilor bune.

Spre deosebire de alți ani, campaniile de Crăciun actuale nu mă impresionează. Cred că-s prea obosită emoțional ca să mă pot bucura real de magia Crăciunului. Dar sper să înceapă să treacă imediat ce voi instala acasă brandul și decorațiunile.

Astăzi în căsuța de email a venit această inițiativă foarte faină a celor de la Institutul Cervantes: Loteria gandurilor bune cu „Marea extragere” de speranțe reînnoite și gânduri bune pentru 2021. Inițiativa își propune să readucă speranța și optimismul în viețile oamenilor. 

loteria gandurilor bune
Loteria gandurilor bune

La baza ideii de „loterie” a gândurilor bune stă cel mai important eveniment social al lunii decembrie din Spania: marea Loterie de Crăciun. La Lotería de Navidad este cea de-a doua cea mai longevivă loterie din lume, datând din 1812, un eveniment care a supraviețuit atât Războiului Civil Spaniol, cât și regimului lui Franco. Loteria Crăciunului este o tradiție pe care mulți spanioli o păstrează încă din copilărie, pentru că este un eveniment frumos, care înseamnă așteptare plină de emoții și euforie, dar mai ales bucuria de a dărui și de a fi împreună.

Spre deosebire de Loteria de Crăciun, unde există o sumă finită de norocoși, la Loteria gandurilor bune toți cei care aleg să urmărească mesajele din social media pregătite de echipa Institutului Cervantes din București sunt câștigători. 

Trimite și tu un gând bun către cineva pe care cunoști. Sau participă la GivingTuesday. O investiție minimă cu bucurie maximă.

De asemenea, am început și în Business Review o listă de idei de cadouri pentru cei dragi. Seria întreagă se găsește aici.

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial