Astăzi începe oficial Romanian Design Week 2019 – programul complet l-am prezentat și eu – și pentru că am avut parte de un preview, am făcut o listă de 8 must – see din această ediție.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

  1. Expoziția centrală RDW 2019 care se află în clădirea BCR de la Universitate. Expoziția cuprinde peste 200 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români. Expoziția, cea mai complexă de până acum, reunește cinci categorii – Arhitectură, Design de Produs, Design Grafic, Fashion și Multidisciplinar. Aceasta face parte din traseul Noaptea Muzeelor.
  2. Cea mai cool activare din RDW 2019: Expoziția „Atlasul Bolilor Născute din Dragoste” – este menită să deschidă calea unor reflecții cu privire la toate acele gesturi de iubire pe care le facem, ignorând potențiale afecțiuni. Știm că toți avem pasiuni care cer sacrificii în ceea ce privește sănătatea noastră, așa că expoziția propune un atlas medical dintr-o perspectivă paralelă și actualizată, o abordare unică a sănătății trupului, a minții și a sufletului.Designul este o combinație de fotografie, ilustrație și poezie, în care posturile relevă nuditatea corpului uman, evidențiind aspecte ale bolilor născute din iubire și pasiune pentru artă sau viață. Expoziția va fi un periplu printre teme precum dragostea de viață, maternitate, dans, muzică, justiție, dreptate, sport, tradiții și profesii. Te va face să reflectezi la cum am putea descoperi măsura corectă a unui stil de viață sănătos care să conducă la o stare de bine.
  3. IKEA ART EVENT 2019 unde o pt designeri, fiecare cu viziuni artistice diferite, au creat câte un covor cu o expresie unică și îndrăzneață, rezultatul fiind o colecție limitată de obiecte de artă, realizată manual din materiale naturale. Spolier alert: e ceva cu multe oglinzi & cool Instagram content.
  4. CANDELABRUL ILLY ART COLLECTION este invitația Illy care prezintă candelabrul iconic „illy Art Collection”, ce combină plăcerea senzorială a unui espresso perfect cu cea estetică a unei opere de artă. Cu douăzeci și șase de ani în urmă, Francesco Illy a avut inspiraţia de a invita un grup de artiști să-și exprime creativitatea pe suprafaţa unei ceşti de espresso proiectate de Matteo Thun pentru illy. A rezultat colecția „illy Art Collection”, care a transformat un obiect folosit zi de zi într-o pânză albă. De-a lungul anilor, peste o sută de artiști de renume internațional au lucrat pentru cestile Illy, de la Michelangelo Pistoletto la Marina Abramović, de la Anish Kapoor la James Rosenquist, de la William Kentridge la Yoko Ono, de la Gillo Dorfles la Robert Wilson, de la Maurizio Galimberti la Max Petrone.
  5. Conferința RDW Talks: TypeThursdayBUC, joi, 23 mai, 18:30 – Prima ediție TypeThursday din România, o întâlnire lunară de trei ore de distracție fantastică dedicată designerilor pasionați de litere, va avea loc în cadrul Romanian Design Week. TypeThursday este un eveniment global care a luat naștere în New York în august 2015, iar apoi s-a răspândit în alte 8 orașe din lume. Evenimentul aduce la un loc oameni din comunitatea de design şi încurajează prezentările şi dezbaterile pe proiecte care au ca subiect principal typography-ul.
  6. Conferinţa B:MAD / BUCUREȘTIUL ART DECO – VARIAȚIUNI STILISTICE: conf. dr. arh. Mihaela Criticos, duminică, 26 mai, 13:00 – Identitatea arhitecturală a Capitalei este marcată vizibil de amprenta modernismului Art Deco, într-o paletă stilistică de o uimitoare varietate.
    Conferinţa va trece în revistă multiplele ipostaze în care se manifestă Art Deco-ul bucureștean, de la eclectismul târziu al începuturilor la stilul pachebot și la interferențele cu stilul internațional sau cu clasicismul modern.
  7. Vizită la Creative Tribe // 22 mai, începând cu ora 18:00 (Calea Giulești 14) – Participanților li s-au pregătit o serie de evenimente care îi vor conecta cu designul la mai multe niveluri: de la expoziții și o instalație interactivă, la workshop-uri, discuții despre designul vestimentar sau animație, lansarea oficială a unei școli creative și alte activități și spații de descoperit pe cele șase etaje ale clădirii ISAF, în final celebrând comunitatea cu o petrecere pe terasă.
  8. Participare Încotroceni // 25 & 26 mai, 11:00-19:00 (Cartierul Cotroceni) – În acest an, Încotroceni va aduce în prim-plan tema reciclării și va sublinia nevoia acestui demers printr-un târg de obiecte vechi colectate de prin podurile vecinilor, tururi cu mașini de epocă, o seară de filme și, piesa de rezistență, un concert de jazz. Acestora li se adaugă peste 20 de curți private și grădini cu activități care se întind pe toată durata weekendului.

Ne vedem, da?

Write A Comment