Louvre Abu Dhabi
Coming soon: my own Louvre Abu Dhabi photo

Nu știu alții cum sunt, dar mie îmi place cam orice poveste artistică, expusă pe un suport fizic, fie ea pânză sau scenă. V-am povestit deja cum m-am apucat de iubit și învățat despre artă contemporană. Ca orice pasiune, trebuie cultivată. Desigur, avem internet și putem documenta cam orice, însă întâlnirea tete-a-tete este o experiență în sine care sedimentează toate celelalte noțiuni pe care deja le ai. Astfel, să tot fie vreo doi ani de când mi-am propus – și reușesc cumva – să ajung la marile expoziții ale muzeelor lumii. Ca s-o zic pe cea dreaptă, din motive financiare mă limitez momentan la Europa, însă citesc destul de mult și despre ce se întâmplă în afara spațiului european, să fiu la curent.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Acum am parte de o astfel de reușită, o chestiune pe care mi-o doresc de ceva timp și care se putea concretiza doar după noiembrie 2017: vizita la Louvre Abu Dhabi.

See humanity in a new light, scrie mare pe websiteul lor. Eu vreau să mă decid dacă toate articolele pe care le-am citit, atât cele pro, cât și cele contra, au ca numitor comun noua lumină a umanității. Căci ceea ce au încercat arabii să facă acolo este un SF frumos, cu un posibil happy end.

Scriu textul acesta din aeroport, aștept să mă îmbarc. Vizita la Louvre Abu Dhabi face parte din marele meu bucketlist pentru care probabil nu-mi ajunge o viață de om să le experimentez și să le trăiesc. Să nu credeți vreo secundă că e ușor. Muncesc enorm de mult pentru fiecare lucru pe care mi-l doresc și mă bucur nespus când se întâmplă. Important este să-ți dorești ceva suficient de tare ca acel ceva să se întâmple. Și se întâmplă. Nu pică nimic din cer, mai e nevoie și de determinare și credință că se va întâmpla. Și v-o zice un om care a trecut prin multe, a experimentat și mai multe și are capacitatea să-și vadă lungul nasului.

Vă las aici parte din minunea culturală și revin cu fotografii și povești de la Louvre Abu Dhabi.

Write A Comment