Eu tot zic că clasic e fantastic. Nu-s în țară, dar super recomand să mergeți vineri la Sala Radio. De ce? În seara de 4 mai, de la ora 19, Radio România şi Goethe-Institut vă invită la concertul „Game Heroes” de la Sala Radio ca să vă convingeţi că jocurile video şi muzica clasică… chiar se potrivesc.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Orchestra Naţională Radio dirijată de Stefan Geiger va prezenta aranjamente orchestrale noi ale unor tineri compozitori, realizate special pentru unele jocuri clasice. Fanii jocurilor video vor avea ocazia să redescopere şi piese celebre ale genului lor preferat, ca de exemplu Angry Birds sau Blushock, în orchestraţii clasice.

La nivel global, muzica de gaming este un domeniu tot mai captivant pentru compozitori şi muzicieni de formaţie clasică cu potenţial creativ. Goethe-Institut face eforturi pentru a crea punţi de comunicare în acest domeniu şi de a interconecta tineri compozitori, muzicieni şi specialişti în gaming.

In cadrul concertului va avea loc şi un concurs de Game Music, la care participă trei tineri compozitori români: Bogdan Pintilie, Ionuţ Teodorescu şi Victor Filip. Ei au creat partituri orchestrale noi pentru trailer-ul jocului video „Dreams”, cei trei fiind selectaţi în urma unui workshop de game music, organizat în noiembrie 2017 de Goethe-Institut, sub conducerea lui Dominik Schuster (Germania).

 

În program sunt incluse:

Benny Oschmann:  The Raven – Legacy of a Master Thief.  Ouverture

Konstantin Kemnitz/ Dominik Schuster:  The Legend of Zelda: Skyward Sword

Ari Pulkkinnen: Angry Birds

Robin Becker/Levente Kovacs: Super Mario 3D World

Bogdan Pintilie/Ionuţ Teodorescu/Victor Filip: Dreams, ultimele trei în versiuni orchestrale noi

Garry Schyman: Bioshock 2 Suite

Koji Kondo: Super Mario Bros. Medley + live gaming cu Malternativ

Yasunori Mitsuda: Chrono Cross. Suite.

 Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

Biletele şi abonamentele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio se pot achiziţiona online prin reţeaua www.bilete.ro. Acestea se pot achiziționa și la casa de bilete a Sălii Radio şi sunt disponibile, de asemenea, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos şi Inmedio, semnalizate Bilete.ro.

Write A Comment