Nu știu alții cum sunt, dar eu am obosit. Am obosit să citesc știri locale, să văd cât de prost merge România, să gândesc pozitiv despre țara în care am ales să trăiesc, să urmăresc feed-ul de aberații politice. Am ajuns la capătul puterilor. Și după ce am abandonat total și complet povestea politică mioritică, în sensul în care nu mai comentez nici măcar în glumă niște situații de tot râsul, de altfel, m-a lovit profund statusul maestrului fotograf Rareș Helici. Scrie acolo la el pe interneți, negru pe alb, că astăzi se fac 100 de zile de când o mână de oameni din Sibiu protestează în fața sediului PSD Sibiu.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Vă vedem din Sibiu

Cel mai frumos exercițiu civic pe care l-am văzut până în acest moment al vieții mele este mișcarea Vă vedem. Totul se întâmplă extrem de civilizat, oamenii vin și se așază în fața clădirii sediului PSD, pe pietonală, și își scriu nemulțumirile pe hârtie. Ei au creat Zona Liberă de Corupție. Iar mesajul lor de la 100 de zile de Vă vedem este următorul:

Joi, flash mob-ul nostru devine centenar: împlinește o sută de zile.

Am trecut prin multe împreună: am ținut doliu pentru Regele Mihai și pentru Neagu Djuvara, am fost alături de magistrații greviști, am sprijinit-o pe doamna Kovesi în fața asaltului corupților, am îndurat vântul, ploaia și frigul.

Însă cel mai important lucru e că am apărat, fără să cedăm un milimetru, legile Justiției. Și o vom face în continuare, chiar dacă asta ar însemna ca flash mob-ul nostru să devină nu centenar – ci milenar.

Suntem aici de o sută de zile – și vom fi aici cât e nevoie: acesta e mesajul nostru pentru coaliția PSD-ALDE.

Pentru joi, când vom marca cele 100 de zile de flash mob, vă propunem două lucruri:

1. Să venim în Zona liberă de corupție toți cei care am trecut pe acolo în lunile astea. Să arătăm că, după 100 de zile de flash mob, hotărârea noastră e neclintită: vom apăra legile Justiției cât va fi nevoie.
2. Să aducem cu noi o fotografie a unui prieten plecat peste hotare. Mesajul nostru e același ca și la protestul cu trollerele: și ei sunt alături de noi, și ei au plecat descurajați sau scârbiți de prea multă corupție. Chiar dacă n-au fost aici fizic, spiritul lor a protestat alături de noi zi de zi. Vom reconstrui împreună România, așa cum o visăm noi – și așa cum o visează și ei.


Aduceți, așadar, o fotografie a unui prieten plecat – și scrieți pe ea numele, profesia și țara în care a plecat.
Zona liberă de corupție va acoperi, astfel, întreg globul.

Îmi pare rău că mâine nu sunt la Sibiu. Îmi pare bine că-s oameni vigilenți și încă acolo, în stradă. Și le mulțumesc că astăzi, acum, prin intermediul pozelor lui Rareș și a comunității minunate care s-a adunat în jurul ideii de libertate a justiției, mă simt puțin mai bine că n-am rămas chiar ultimul om cu coloană vertebrală și principii sănătoase pe aici prin bătătura mioritică.

Oameni buni, oameni dragi, mă înclin. Dragă cititorule, vă un like și un share la Vă vedem din Sibiu: https://www.facebook.com/vavedemdinsibiu/

Să vadă și restul bulelor de internet că dreptul la liberă exprimare n-a fost încă suprimat. Și că ne dorim încă o țară ca afară.

D-ale Oanei

p.s.: mi-au dat lacrimile când am citit ultima parte a îndemnului lor – “aduceți,așadar, o fotografie a unui prieten plecat – și scrieți pe ea numele, profesia și țara în care a plecat. Ai mei, cei mai dragi, sunt toți departe.

p.s.2: mai mulți prieteni/cunoștințe m-au întrebat, pe rând, de ce nu mi-am schimbat poza de profil cu logoul partidului nou înființat de Dacian Cioloș, de ce n-am comentat nimic despre noul partid politic, de ce n-am reacționat în niciun fel despre candidatura lui Vlad Voiculescu la Primăria Capitalei etc. N-am nicio opinie, ăsta e purul adevăr. Dar aștept, la fel ca mare parte din bula mea de internet, o ADEVĂRATĂ opoziție politică.

Credit foto: https://www.facebook.com/vavedemdinsibiu/

Write A Comment