La Sibiu urmează cele mai frumoase 10 zile de arte ale spectacolului care există la noi, pe plan local. Sibiul devine un spectacol în sine, iar orașul întreg – și împrejurimile, se transformă într-o imensă scenă, așa cum ne-a obișnuit de 25 de ediții încoace. Eu trebuie să recunosc că o parte din spectacolele din FITS le-am văzut deja în premieră în martie, despre care am scris deja aici.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Unde și când ne întâlnim la FITS?

My personal wow moment: MICRO-FOLIE – o călătorie digitală printre 500 de opere de artă aflate în 12 muzee din Franța: Luvre, Château de Versailles, Centre Pompidou, La Villette, Musée Picasso, Musée du Quai Branly, Philharmonie de Paris, RMN Grand Palais, Cité des sciences et de l’industrie, Arab World Institute, Opera din Paris, Musée d’Orsay și Festivalul de la Avignon. Aducând laolaltă peste 500 de opere de artă, acest muzeu unic este o călătorie digitală dedicată atât tinerilor, cât și vârstnicilor, ducându-ne din Antichitate până la explorarea spațială. În strânsă legătură cu muzeul digital, punem la dispoziția publicului un colț al realității virtuale și un altul al proiectelor de bricolaj, deschise tuturor celor care vor să își dezvolte creativitatea.; colțul de realitate virtuală se va afla timp de 8 ore pe zi la Casa Artelor din Sibiu, în fiecare dintre cele 10 zile ale festivalului. Detalii aici.

Poetic Invasions of the Cities– sună extraordinar, programul arată extraordinar, abia aștept să cunosc Piața Habermann unde se întâmplă poezia stradală.

Cristian Mungiu în dialog cu Isabelle Huppert (17 iunie, ora 12:00, Sala Thalia) – pentru că am iubit-o pe Isabelle Huppert în Madame Bovary. Detalii aici.

Seria de dansuri contemporane. Gigi Căciuleanu Romania Dance Company. Les Ballets Jazz de Montreal. Kibbutz Contemporary Dance Company. KOLBEN DANCE COMPANY. Vise devenite realitate.

Prințesa domnului PurcăretePOVESTEA PRINȚESEI DIN EDO. Spectacolul „Povestea prințesei deocheate” are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care pornește de la piesa kabuki a lui Tsuruya Nanboku al IV-lea. Inspirat de această tradiție teatrală, Silviu Purcărete își propune să facă un spectacol european, folosind textul, regulile și spațiul kabuki, reinterpretate într-o manieră personală.

Therme Forum. Teatru și arhitectură.  Și Bursa de Spectacole. Pentru networking și wow cultural people.

Spectacolele de stradă. Abia le aștept.

Poate, doar poate, Metamorfoze. Pentru coborârea în infern mă întorc special la Sibiu.

Write A Comment