24,5% din copiii și adolescenții între 5-19 ani erau supraponderali in 2016 și 8,1% erau obezi în 2016, ne spune OMS http://www.who.int/gho/ncd/risk_factors/overweight_obesity/overweight_adolescents/en/. Cauzele vin atât din alimentație cât și din lipsa de mișcare. SFSB și părinții comunității SFSB sunt preocupați de aceste aspecte, astfel că împreună dorim să construim modele de viață nu doar pentru comunitatea noastră ci și ca exemple de bună practică pentru alte școli și părinții lor. S.E.R.A. este locul în care copiii învață botanică, biologie și în același timp nutriție pentru sănătate. Fac mișcare, îngrijesc plantele și se bucură de rezultatele muncii lor. Va fi un spațiu deschis și celorlalte școli din oraș unde putem pune bazele educaționale pentru niște generații care înțeleg ce au nevoie să facă pentru sănătatea lor. Astfel ne aliniem si ECHO “Ending Childhood Obesity (ECHO) Implementation Plan“, prin faptul ca atingem majoritatea direcțiilor de acțiune ale planului.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

SERA – Sănătatea Elevilor Răsare Aici este unul dintre proiectele educaționale care ar trebui implementate la nivel național. Însă până face statul ceva pe cele două axe foarte importante – sănătate și educație, face societatea civilă, în forma ei extinsă – prin Școala Primară Româno-Finlandeză Sibiu (SFSB).

Momentan, beneficiarii proiectului sunt copiii de vârstă școlară mică (ciclul primar) din SFSB – aproximativ 85 de copii care vor învăța despre plante, fructe și nutriție sănătoasă într-un mod experiențial și participativ. Beneficiarii indirecți sunt copiii de vârstă școlară mică și profesorii din Sibiu care pot beneficia direct de experiența S.E.R.A. și pot chiar să o replice în alte școli, urmând ghidul de bune practici care va fi realizat in cadrul proiectului. Detaliile le găsiți pe pagina lor de Facebook, pe care o găsiți aici.

De ce promovez SERA?

De fapt, întrebarea este de ce promovez SERA abia acum în mod public. Căutam ceva pe internet și am dat peste filmările cu cei șase susținători ai SERA. Și pentru că nu sunt în cea mai bună perioadă a vieții mele, am ascultat cele șase speech-uri motivaționale ale celor care au susținut de-a lungul timpului proiectul SERA. Well, la Sibiu să întâmplă doar lucruri faine.

Reky Nashul – Asociatia My Transylvania:

Andrei Rosu – Asociatia CIA – Coaching in alergare:

Anton Balint – Greenarium.ro:

A Von Hermannstadt – SISAF ◦ Sibiu International Street ART Festival 2018:

Cirlan Daniela – Scoala Finlandeza Sibiu:

Ioan Bebeselea – SyndicatGourmet:

În contextul politic de astăzi, normalitatea pare că nu mai există. Pare că ne sufocăm și ne pierdem printre politicieni de carton, stat paralel și OUG-uri despre care nu știm nimic. Elena, Adi, vă mulțumesc că existați în viața mea. De altfel, tot cu voi m-am reparat de curând.

Fotografia aparține SERA

Write A Comment