Pentru prima dată când vin la târgul de carte internațional – fie el Bookfest sau Gaudeamus, sunt destul de impresionată de ceea ce am văzut. Pavilionul B2 a fost mult mai aerisit, nici publicul nu se îngrămădea, editurile și-au făcut treaba și pare-se că au investit puțin și în partea de imagine și prezență la stand. Mai e de lucrat la oferta propriu zisă – în continuare cărțile sunt muuuult mai scumpe la standurile editurilor decât în orice librărie virtuală. De asemenea, m-am șocat că nu este niciun bancomat în incinta Romexpo și o parte semnificativă dintre expozanți nu au plată cu cardul. Dar dacă tot te deplasezi, măcar să nu pleci cu mâna goală.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Am făcut o selecție de poze de pe pagina oficială de Facebook a Bookfest, locurile care mi-au plăcut mie personal foarte mult.

  1. Standul musulmano-arab din mijlocul târgului. Un spațiu din altă lume, viu colorat, unde elemente majore din cultura lor se regăseau la tot pasul. Un loc pentru o pauză de răsfoit cărțile deja achiziționate.

2. Pavilionul dedicat țării invitate, SUA la Bookfest 2018.

3. Standul ICR care chiar a arătat bine, spre deosebire de alți ani, însă destul de sumară colecția de cărți.  

4. O întâlnire surprinzătoare la Bookfest cu editura Seneca, cel mai cozy spațiu al târgului.

5. Cea mai interesantă surpriză la Bookfest: super decorul eco-friendly al celor de la editura Arthur, cu acest labirint creat din cutii de carton. Foarte, foarte, foarte tare.

 

Write A Comment