Pentru prima dată când vin la târgul de carte internațional – fie el Bookfest sau Gaudeamus, sunt destul de impresionată de ceea ce am văzut. Pavilionul B2 a fost mult mai aerisit, nici publicul nu se îngrămădea, editurile și-au făcut treaba și pare-se că au investit puțin și în partea de imagine și prezență la stand. Mai e de lucrat la oferta propriu zisă – în continuare cărțile sunt muuuult mai scumpe la standurile editurilor decât în orice librărie virtuală. De asemenea, m-am șocat că nu este niciun bancomat în incinta Romexpo și o parte semnificativă dintre expozanți nu au plată cu cardul. Dar dacă tot te deplasezi, măcar să nu pleci cu mâna goală.

Am făcut o selecție de poze de pe pagina oficială de Facebook a Bookfest, locurile care mi-au plăcut mie personal foarte mult.

  1. Standul musulmano-arab din mijlocul târgului. Un spațiu din altă lume, viu colorat, unde elemente majore din cultura lor se regăseau la tot pasul. Un loc pentru o pauză de răsfoit cărțile deja achiziționate.

2. Pavilionul dedicat țării invitate, SUA la Bookfest 2018.

3. Standul ICR care chiar a arătat bine, spre deosebire de alți ani, însă destul de sumară colecția de cărți.  

4. O întâlnire surprinzătoare la Bookfest cu editura Seneca, cel mai cozy spațiu al târgului.

5. Cea mai interesantă surpriză la Bookfest: super decorul eco-friendly al celor de la editura Arthur, cu acest labirint creat din cutii de carton. Foarte, foarte, foarte tare.

 

Author

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial