Ieri am stat puțin spre deloc pe internet. Încerc un detox de online, mi-e ușor dificil, dar muncesc să rezolv cumva situația. Tot ieri s-a întâmplat poate cel mai important eveniment dedicat sportului de masă din România, Raiffeisen Bank Maratonul București. Față de anii trecuți, am văzut puțin spre deloc hate speech despre problema cu traficul blocat în capitală din cauza transformării șoselei în pistă pentru maratoniști. Tind să cred că începem să înțelegem că ceea ce se întâmplă este perfect normal. Adică NORMALITATE.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Partea faină este că de la an la an, am din ce în ce mai mulți prieteni care aleargă. Pentru ei sau pentru o cauză socială. Partea și mai faină este legată de prieteniile care s-au creat după ani de participare la ștafetă și dorința de a susține aceeași cauză. Sunt foarte foarte foarte mândră de voi toți.

Sunt de părere că schimbarea trebuie să pornească de la fiecare dintre noi. Faptul că alegeți o cauză socială pentru care alergați și pe care o promovați, unii dintre voi la a treia, chiar la a patra ediție, este o dovadă că ați înțeles nevoia de exemple pozitive de care societatea românească are nevoie. Mă înclin.

Mai e mult până departe pentru a înțelege mai bine nevoia de implicare activă în viața urbei, dar ceea ce a reușit Raiffeisen Bank Maratonul București este absolut impresionant. Bravo și organizatorilor.

Câteva cifre pe care le-am primit de la Raiffeisen Bank Maratonul București:

  • Bucharest RUNNING CLUB anunță că aproape 17.000 de persoane (adulți și copii) au participat la cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Maratonul București, care a avut loc sâmbătă și duminică 14-15 octombrie în Piața Constituției.
  • Ajuns la cea de-a opta ediție, “ONG Challenge” este provocarea adresată celor 32 cauze partenere ale Maratonului București precum și tuturor alergătorilor care vor avea ocazia să voteze cel mai bine gestionat punct de hidratare și /sau punct de animație întâlnit pe traseu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu au fost amenajate peste 20 de puncte de hidratare și de divertisment, pentru a încuraja alergătorii, aceștia având disponibilitatea de a vota ONG-ul care a venit cel mai mult în sprjinul lor.

Bravo, vouă tuturor. Keep up the good work.

Write A Comment