În prag de Moș Neculae, despre care popular știm că aduce doar dulciuri și fructe copiilor cuminți sau nuielușe celor obraznici, am primit, bineînțeles, ou Kinder. Da, am fost foarte cuminte.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Kinder a fost delicatesa copilăriei mele

Primeam doar o dată pe lună, iar în decembrie, fiindcă se adunau mai multe sărbători, Sf. Andrei, Moș Nicolae, aniversarea mea, Crăciunul, primeam ceva mai multe. Bucuria supremă a fost la aniversarea-mi de șapte ani, de altfel și prima pe care o sărbătoream cu prietenii mei de la bloc, și al meu frate mi-a adus UN BAX ÎNTREG DE OUĂ KINDER. Da, da, exact cum citiți: 30 de ouă doar pentru mine. Prietenii de la bloc au vorbit îndelung despre această extravaganță – însă eu am împărțit câte un ou Kinder fiecăruia dintre ei.

Având o cantitate impresionantă de ouă Kinder în posesie, mama mă lăsa să mănânc câte un ou Kinder pe săptămână – din motive de sănătate, nu prea aveam voie să mănânc ciocolată căci mă agita. Sau cel puțin așa îmi spunea bunică-mea, care-mi număra fiecare pătrățică de ciocolată și dacă mâncam într-o zi în plus, a doua zi nu mai primeam. Dar o să povestesc altădată despre rația mea zilnică de ciocolată.

Strânsesem o colecție impresionantă de jucării Kinder, de altfel era singurul moment când îmi plăcea să-mi șterg praful în cameră. Din păcate, habar n-am ce s-a întâmplat cu ele după ce am crescut. Îmi amintesc vag de reorganizarea și redecorarea dormitorului meu, însă nu mai am nicio amintire despre ce am făcut cu jucăriile Kinder.

Timpul a trecut, am descoperit alte dulciuri, am uitat de Kinder. Apoi, acum câțiva ani mi-am cumpărat un ou Kinder și mare mi-a fost surpriza să văd că înlocuiseră oul de ciocolată cu lapte cu ceva cremos, pe care îl mâncai cu o paletă de plastic. Bine măcar că au păstrat jucăria. Când au revenit ouăle clasice, am reînceput să-mi cumpăr. Le-am asocitat mereu cu bucuria copilăriei, cu surpriza din oul cel galben, cu nerăbdarea să văd ce-i în cutiuța respectivă. Așadar, când am zile mai grele sau mai rele, cu singuranță îmi fac viața mai dulce cu un Kinder.

Doar că în ultimii ani, jucăriile Kinder sunt din ce în ce mai urâte.

Ce-i drept, pentru mine surpriza Kinder este un ștrumf din familia de ștrumfi, însă s-au înmulțit desenele animate, așadar și jucăriile-surpriză din ouă. Ulterior, am observat că s-a diversificat gama de ouă, acum există ou Kinder unisex, ou Kinder pentru fetițe și ou Kinder pentru băieței. Însă poate cea mai plăcută surpriză a fost să văd că acum ouăle Kinder pot fi folosite ca globuri pentru pomul de Crăciun. Wow.

kinder

Dragă Moș Nicolae, pentru așa surpriză-bucurie, eu, care mă hotărâsem să fiu un Grinch anul acesta, o să caut un brad. Special ca să-l ornez cu ouă Kinder, exact cum mi-am dorit toată copilăria, însă n-aveam soluție tehnică pentru asta.

Ferrero, ai făcut un copil mare fericit. Mulțumeeesc!

Write A Comment