marCOM

Masterclass: incursiune în bucătăria mexicană cu Gabriela Camara

Pinterest LinkedIn Tumblr

Gabriela Camara este ultima achiziție a Masterclass-ului în materie de traineri. Indiferent cât de multe telenovele am văzut în copilărie, realitatea este că nu știam nimic despre bucătăria mexicană: tortilla, quesadilla, masa, taco, salsa, erau doar niște noțiuni vagi despre niște feluri de mâncare.  Știam de Contramar, restaurantul Gabrielei Camara din Mexico City, fiind unul de referință în conceptul global from farm to table, dar cam atât.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

You probably are cooking for somebody that you care about. So pay attention to every bit of what you put into a dish, everything in which you serve it. Do it in a way you translate your enjoyment for doing that.

8 lucruri pe care le-am învățat de la cursul de Mexican food cu Gabriela Camara și un bonus pentru pasionații de bucătărie

  1. Incursiunea în lumea vaselor de bucătărie mexicane

COMAL – o tigaie foarte îngustă folosită în special pentru pregătirea de tortilla în special, dar și pentru alte alimente.

MOLCAJETE – un mojar din piatră specific mexican.

TORTILLERO – o presă din lemn specială pentru tortilla.

2. În Mexic, salsa este un sos specific pentru fiecare casă de om și restaurant, un fel de signiture souce.

Poți recunoaște salsa după regiune și după tradiții, atât de serioși sunt acești oameni cu salsa.

3. Tacos al pastor este cel mai cunoscut street food din Mexico City.

Absolut toată lumea îl consumă. Ce conține: porc marinat într-un sos de diferiți ardei iuți, ananas și desigur, totul învelit într-o tortilla. Pe scurt, o șaorma picantă – pentru că da, libanezii au imigrat și în Mexic și i-au învățat cu specificul lor.

4. Și mai mult TACOS, fiecare cu regiunea lui mexicană de proveniență. Istorie pe pâine mexicană.

5. Există peste 60 de tipuri diferite de chilli numai în Mexic.

Dacă vă știți pasionați, las aici un ghid al celor mai cunoscuți chilli mexicani. Am încă mixed feelings în ceea ce privește mâncarea spicy, însă am început să apreciez de la o vreme un ardei iute proaspăt la o ciorbă și ulei picant pe o felie de pizza.

6. Huevos rancheros este cel mai cunoscut mic dejun în Mexic.

Practic, ouă prăjite și puse apoi pe tortilla încălzite, având și salsa – un sos sau chiar două, depinde de cât de spicy vrei să mănânci în ziua respectivă. Și brânză, după pofte.

7. Quesadilla în Mexic înseamnă practic orice amestec de ingrediente pe care le pui între două tortilla.

Și partea surprinzătoare este că nu întotdeauna sunt cu brânză, ceea ce ne dă puțin universul gastronomic peste cap.

8. Tamales, aceste pachețele cu de toate în cocean de porumb sau coajă de banană.

Pentru că da, multe alte popoare înainte de această nebunie cu sustenabilitatea și food waste s-au gândit să folosească toate componentele fructelor și legumelor, deși aparent păreau de nefolosit. Recunosc că m-a cam pierdut Gabriela Camara la povestea cu tamales, însă aveți aici mai multe informații, dacă sunteți curioși.

E incredibil cum acest popor venerează porumbul, combinându-l cu toate celelalte bunătăți ale pământului. Și la fel de incredibilă mi se pare și pasiunea lor pentru sosuri picante.

Platforma MasterClass

MasterClass oferă în acest moment 9 categorii de tipuri de cursuri: FILM&TV, Music&Entertainament, Writing, Culinary Arts, Business, politics & society, Sports & games, Design, photography & fashion, Science & Technology și Lifestyle. Din ce am observat pe platformele unde își fac reclamă, cam o dată la 1-2 luni au un curs nou, cu un super profesor.

Idei roșcate: Reviews MasterClass

Primul curs pe care l-am urmat a fost cel de creative writing cu Margaret Atwood. Sunt multe metafore în cursul ei, însă poate cel mai important lucru este că You become a writer by writing. There is no other way. Poți citi aici recenzia mea MasterClass: lecția de creative writing cu Margaret Atwood.

Cel de-al doilea curs a fost cel de fotografie a celebrei Annie Leibovitz. La fel ca și Margaret Atwood, și ea spune un lucru asemănător: cu cât faci mai multe poze, cu atât îți dobândești propria tehnică, ca apoi s-o îmbunătățești. Recenzia mea despre MasterClass: lecția de fotografie cu Annie Leibovitz.

Am continuat cu MasterClass: lecția de creativitate și leadership cu Anna Wintour, această femeie-inspirație în slujba căreia orice pasionată de modă și-ar dori să fie.

A urmat MasterClass: de unde vin ideile?, o incursiune foarte faină prin răspunsurile unor scriitori importanți, ca David Mamet, R.L.Stine, Steve Martin, Malcom Gladwell, Judy Blume, James Patterson.

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial