bon VIVANT

My kind of Christmas: shopping ideas

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vine, vine, vine, vine, vine … Crăciunul sau the Christmas. Și e minunat, abia aștept să îmi iau bradul, să împodobesc casa, să ascult colinde, să …. crăciunesc. Asta și pentru că anul trecut am fost Grinch. Dar anul acesta am revenit la sentimente mai bune.

Ce am observat în bula mea de internet … o serie nouă și foarte faină de articole cu și despre Christmas shopping. Ceea ce mă foarte bucură, niciodată nu sunt suficiente idei. Menționez aici trei surse de inspirație – oameni frumoși cu idei creative (știu, clișeu, aia e): Aveți și pe roz, Inoza, Monica Jitariuc.

Acum … articolul ăsta avea o formă la mine în cap foarte faină, Christmasy, pe categorii & dulcegării. Între timp, s-a întâmplat să îmi petrec 6 ore și jumătate în aeroportul Heathrow, așadar am avut timp suficient să citesc și să aprofundez o minunată carte best-seller, The Life-Changing Magic of Not Giving a Fuck.

O să povestesc pe larg despre de ce cred că această carte este un must-read, dar până atunci las aici acest fragment chiar de la început de carte:

I have developed a programme for decluttering and reorganizing your mental space by not giving a fuck, wherein not giving a fuck means not spending time, energy, and/or money on things that neither make you happy nor improve your life (annoy), so that you have more time, energy, and/or money to devote to the things that do (bring happiness).

I call it the NotSorry Method. It has two steps:

  1. Deciding what you don’t give a fuck about
  2. Not giving a fuck about those things

And of course, Not Sorry is how you should feel when you have accomplished this.

Așadar, să purcedem în ale Crăciunului, ordinea e pur aleatorie:

Brands, brands, brands – Băneasa Shopping City

Foarte faină ideea de shopping card pe care să-l faci cadou și să-l folosești în mai multe magazine. Și mai fain este catalogul the No-No gifts – ce NU îți dorești de Crăciun – o listă pe care o poți da mai departe colegilor/prietenilor tăi – desigur, totul e virtual. Aruncați o privire aici.

Boemie, bucurie, cultură & nice ideas – Cărturești

Pentru shopping online, îi iubesc. Am mai scris despre asta, aici. Ce îmi place foarte mult la ei pe lângă opțiunea de împachetare gratuită a cadourilor este că îți livrează în 24h, folosind serviciul de curierat pe bicicletă. Se prea poate să fie un pic scumpi, dar măcar de inspirație și tot găsești chestiuni. De asemenea, mai mereu au promoții care s-ar putea să te atragă.

Self help. Doar cărți – Publica 

Am scris și pe Facebook despre ei, cei mai pricepuți în ale website development zic că nu e mare lucru, dar mie mi se pare că merită menționați. E singurul website din .ro pe care am găsit ceva fain Christmas related. Iar calendarul de advent cu sugestii de combinații de cărți îmi place.

Christmas spirit next level. Haine tematice – Antante Design

Zic că anul acesta este perfect pentru a-mi cumpăra un pluover pufos & călduros Christmas related. Am vrut să-mi iau din recenta vizită în Londra, dar n-am găsit nimic frumos & să mă convingă să dau banii. Așadar, ajunsă acasă, am căutat pe internet puțin și am descoperit Antante. Un pic cam scumpe pentru bugetul meu, dar foarte foarte frumoase. Mai fac niște calcule și mă hotărăsc până pe 17 decembrie când o să fie la târgul de la The Ark – Crazy Christmas. Detalii despre târg aici.

Detalii care chiar contează – Livrez dragoste

Pe fetele de la Livrez dragoste le iubesc tare mult. Mi se pare o idee excelentă caligrafia dusă la nivel de artă și bucurat cei/cele care primesc în dar ceva făcut de Livrez dragoste. Acum au o serie superbă de globuri. Aruncați o privire.

Artsy. Susține artiștii români – Mădălina Andronic

Ceea ce crează Mădălina Andronic intră în categoria de artă contemporană. În prezent, are mai multe colaborări, deci mai mult ca sigur o să găsiți ceva pe placul vostru. Poftesc de ceva vreme la cănile desenate de ea, cred că e cazul să mă cadorisesc acest Crăciun.

Design & cool brands – Design & after

Văzut, plăcut, aruncat un ochi pentru idei. Finisaje superbe. Iar vazele sunt … adorabile. Of, ce aș mai pune în coș dacă aș avea o casă ceva mai mare.

Must visit: Christmas Maker Fair

La Industria Bumbacului se întâmplă niște chestiuni foarte faine. În weekendul ce vine, e târg cu o grămadă de oameni creativi care bricolează diverse. Eu mă duc, măcar doar să mai cunosc niscavai oameni noi și businessuri creative.

Box ready to give – Inabox

Tot de inspirație. Design fain, produse faine, idei și mai faine.

Iubire la diminutiv – Cuteoshenii

Adorabil, adorabil și iar adorabil. Poate printre cele mai inspirate cadouri pentru Secret Santa – și un pic în afara cutiei corporate.

Photo by Tom Rickhuss on Unsplash

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial