bucurEȘTI

Când arta se apropie de tehnologie: lansarea platformei digitale a Arhivei de Imagine MȚR

Pinterest LinkedIn Tumblr

Odată, cineva și-a uitat la mine valiza cu toate amintirile sale. 

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Și eu le-am păstrat. Numele meu este Arhiva.

Muzeul Național al Țăranului Român (MȚR) lansează, în cadrul Street Delivery București, prima platformă digitală participativă dedicată unei arhive muzeale din România: Rețelele Privirii. Un experiment curatorial inovator ce explorează noile media și aduce Arhiva mai aproape de oameni. 

Urmează să POEZIM IMAGINI: fotografii vechi și noi, texte și sunete din Arhivă vor putea fi descoperite, privite, citite în cadrul unor ateliere și instalații interactive. 

Până atunci, poți afla povestea Arhivei 

/ pe instagram  @reteleleprivirii 

/ și pe facebook  Arhiva de Imagine MȚR

***

Să fii o arhivă de muzeu nu e lucru ușor. Ești în permanență căutată, întrebată, cercetată, provocată, ba chiar certată. Numele meu este Arhiva și păstrez în sertarele mele imagini, sunete, fragmente video, desene și scrieri de tot felul, povești și obiecte despre care nici nu știi că au existat. Locuiesc la MȚR și, începând de anul acesta, mi-am construit o casă și în mediul digital. Ca să mă poți cunoaște mai bine.

Rețelele Privirii este un experiment muzeal neconvențional, conceput împreună cu o echipă interdisciplinară formată din tineri cercetători, curatori și artiști vizuali, sunetiști, programatori și web designeri pasionați de imagine, sunet și arhive și preocupați să aducă MȚR mai aproape de tine. Am creat un spațiu virtual în care poți să explorezi, să contribui cu informații, să privești, să asculți, să te întrebi și să fii parte din viața Arhivei. Cum? 

INFO: LANSARE  https://www.facebook.com/events/2536413589972864/

Și pe toată durata unui week-end lung, cât o vacanță de vară. 

INFO: POEZIM IMAGINI  https://www.facebook.com/events/335959447086888/

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial