Cândva în această viață mi-am dorit să fiu barman pentru plăcerea de a crea eu băuturile. Așadar, conform filosofiei mele de „cum să învăț despre”, m-am apucat să citesc întâi despre minunile din pahar. Și din carte-n carte, linkuri și discuții, am ajuns la ceva cel puțin magic, prima carte de cocktailuri din lume, The Bar-Tender’s Guide or How to Mix Drinks by Jerry Thomas. Americanul e absolut genial – la modul că a super documentat totul și astfel a creat inclusiv cocktailuri proprii despre care nu vă spun, vă las să citiți voi. Cât despre mine, să zicem că am mai înțeles una-alta, dar poate cel mai important, am aflat că n-o să mă fac barman, cel puțin nu curând. E mult prea complicat, dar nu imposibil.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

campari tonic
Campari Tonic

Campari Tonic

N-am (aproape) niciun fel de relație cu Campari – în general, preferințele mele în materie de chestiuni italienești bahice sunt pe bază de Aperol și prosecco. Însă de vreo cinci ani, arunc un ochi pe calendarul Campari – locul unde super fotografi se întâlnesc cu super femei ca Salma Hayek (2006), Jessica Alba (2009), Olga Kurylenko (2010 – pentru aniversarea lor de 150 de ani), Penelope Cruz (2013) sau Kate Hudson (2016). Dar citiți voi mai multe despre calendarul lor care începe să devină iconic în Stylist. Calendarul pentru 2017 apare pe 24 ianuarie, dacă am citit eu bine.

Eu am pătruns în lumea Campari cu probabil, the basics, Campari Tonic, prin amabilitatea fetelor de la Porter Novelli. Extraordinar de simplu și, așa cum descrierea oficială a cocktailului o spune, cu rezultate excepționale. Proporția e chiar simplă, 1/4 Campari cu 3/4 apă tonică.

Bitter sweet new friend, mai ales după o zi nu tocmai roz. Go away, Monday!

Photo by Andrea Riezzo on Unsplash

 

Write A Comment