“Arta de a-și odihni mintea și de a o elibera de orice griji sau preocupări constituie, probabil, unul dintre secretele energiei pe care o manifestă oamenii cu adevărat mari”.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Căpitanul J.A. Hadfield

Arta de a pune lucrurile la locul lor e o carte apărută la Baroque Books & Arts, o colecție de cărți bijuterie cu diferite sfaturi. Desigur, vă întrebați ce legătură are vacanța cu arta de a pune lucrurile la locul lor. Aparent, niciuna. Doar că vacanța-i și despre odihnă, și iacă-tă ce am descoperit în capitolul Avantajele ordinii:

“Nu am timp”, se plâng mii de oameni, în fiecare zi. Ei nu-și dau seama că din cauza dezordinii sunt obosiți și se simt depășiți de situație. Și tot ea este cea care, zilnic, în mod inconștient și toxic, le amintește de zeci de ori că: “N-ai avut nici timpul, nici energia să te ocupi de asta. Ai o viață prea agitată și haotică, te lași depășit. Nu ți-o mai poți controla.” Atunci trebuie să știi că ordinea îți cere, mai întâi, multă energie și efort pe măsură, dar pe urmă te ajută să trăiești comod, fără griji și, în final, să lenevești. O lenevire care nu te culpabilizează, ci, dimpotrivă, este plină de rafinament și te ajută să-ți “încarci bateriile”.

Pe mine partea asta m-a lovit tare, tare de tot. La mine acasă unde stau puțin spre deloc e tot timpul dezordine. Și mi-e bine cu dezordinea, căci găsesc toate lucrurile în haosul creat de mine. Nu m-am gândit vreo secundă până acum că dezordinea e în strânsă legătură cu faptul că nu prea mă odihnesc. N-am deloc arta de a pune lucrurile la locul lor, dar am început ușor să mai eliberez casa de tot felul de chestiuni. De exemplu, cu ajutorul Lianei am reușit să fac curat în șifonier, păstrând doar lucrurile cu adevărat folositoare și pe care le port în mod constant.

Ți-e acasă loc de relaxare? Te-ai gândit vreodată la asta? Știu că-i duminică și poate nu-i cel mai bun moment să faci curat, dar give yourself a second thought. S-ar putea să ai și tu nevoie de arta de a pune lucrurile la locul lor.

Arta de a pune lucrurile la locul lor
Arta de a pune lucrurile la locul lor

Write A Comment