31 de zile de vacanță

31 de zile de vacanță: harta viticolă a României

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sunt Oana și beau vin. Aproape zilnic, după cum și doctorul recomandă. De ceva vreme, mă tot bate gândul să plec în turul cramelor din România. Fiind destul de complicat căci spre zero infrastructură rutieră, am în cap să aleg regiunile unde sunt mai multe crame. Doar că am observat că-i cam complicat să obții informații. Mai exact, nu am găsit pe nicăieri o harta viticola a Romaniei. Din păcate, majoritatea prietenilor mei nu sunt șoferi, așadar plimbatul din cramă-n cramă nu e o opțiune. Însă în ajutorul meu a venit www.crameromania.ro, singura bază de date bilingvă online a cramelor de la noi, care a lansat Harta viticola a Romaniei, un instrument la îndemână și util pentru toți cei care doresc să descopere România ca destinație viticolă.

Iacă-tă ce fac oamenii ăștia cu harta viticola a Romaniei:

Harta viticola a Romaniei are rolul a identifica zonele distincte din România, dar și de a-i ghida pe turiști să găsească mai ușor crama pe care doresc să o viziteze. Harta viticola a Romaniei conține o listă actualizată cu podgoriile și cramele locale, fie că sunt mai mari sau mai mici, și nu funcționează neapărat ca un ghid turistic, ci are mai degrabă un scop educativ, fiind un instrument prin care iubitorii vinului pot descoperi cramele și zonele viticole din România.

Accent pe cramele care fac turism viticol

Accentul este pus pe cramele despre care știm că fac turism viticol: peste 70 de crame din cele prezente pe hartă își deschid porțile pentru turiști, 14 dintre ele oferă inclusiv locuri de cazare, iar pentru restul se poate găsi cazare în vecinătate. Harta urmează să fie actualizată în mod constant.

Mic ghid cu soiurile locale

Harta conține și un mic ghid al soiurilor locale de viță-de-vie reprezentative pentru România. Astfel, turiștii vor avea ocazia să afle istoria și particularitățile unor soiuri precum: Fetească albă, Fetească regală, Fetească neagră, Tămâioasă românească, Grasă de Cotnari, Crâmpoșie selecționată, Negru de Drăgășani, Șarbă, Busuioacă de Bohotin sau Băbească neagră.

Harta are un tiraj inițial de 1500 de exemplare și este disponibilă în română și engleză, în format A3 deschisă și A6 închisă. Aceasta va putea fi achiziționată online sau de la crame, dar și din wine baruri sau magazinele specializate începând cu 25 august, urmând să anunțăm pe site-uri locațiile în care va fi disponibilă. Preț recomandat: 14 lei.

CrameRomania.ro este singura bază de date bilingvă online a cramelor din România. Proiectul non profit, creat și dezvoltat de pasionați ai vinului, are ca obiectiv dezvoltarea turismului viticol și creșterea nivelului de curiozitate al celor care călătoresc pentru vinurile, cramele și podgoriile din România.

Revino.ro este un agregator de tipul Trip Advisor care le oferă vizitatorilor toate informațiile de care au nevoie pentru a organiza vizite la crame.

CE-I TREABA ASTA CU 31 DE ZILE DE VACANȚĂ?

După ce m-am uitat cam de zece ori pe repeat la filmulețul cu păsările flamingo care sunt practic domesticite într-un paradis pe numele lui Aruba, mi-a venit ideea să propun 31 de idei de vacanță, câte una în fiecare zi până la finalul lui august. De ce?
Cel mai sincer răspuns este că îmi lipsește disciplina scrisului zilnic căci nu mai lucrez full-time pentru o publicație. Al doilea motiv este că în ultima vreme am uitat să visez. Nu am mai făcut niciun plan pentru nicio vacanță. N-am mai citit nicio carte de beletristică cu tematică de vacanță/călătorii. Al treilea și cel mai pertinent motiv este că eu călătoresc destul de mult, atât în țară cât și în străinătate. Poate unele din experiențele mele sunt utile și celorlalți. De altfel, primesc destul de des întrebări despre lucruri de făcut/locuri de vizitat de la prieteni reali și virtuali care știu că am fost în orașe de interes pentru ei.
Acestea fiind spuse, poate îmi iese. Nu poate, sigur îmi iese.

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial