Sol și Suflet, prima fermă regenerativă, fondată de Institutul de Cercetare în Permacultură din România (ICPR) anunță deschiderea magazinului online, de unde pot fi achiziționate legume regenerativ-organice, de cea mai bună calitate.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Platforma nou lansată, Solsisuflet.ro, oferă posibilitatea de a putea configura un abonament anual, care poate fi plătit și în rate. Prin intermediul sistemului de abonare, clienții au acces la produsele cultivate în sistem regenerativ-organic în cadrul fermei, iar în același timp contribuie activ la dezvoltarea agriculturii regenerative și la soluționarea Abonamentul anual la coșul de legume Sol și Suflet este o formă de parteneriat și solidaritate între consumator și producător, după modelul agriculturii susținute de comunitate (ASC).

Ce este o fermă regenerativă?

Agricultura Regenerativă are ca scop protejarea și regenerarea sistemelor naturale (sol, apă, biodiversitate) care ne ajută să ne producem hrana. Ea pune un accent deosebit pe îmbunătățirea stării solului și regenerarea solului degradat prin practici și tehnici active.

Agricultura regenerativă a apărut relativ recent și este tot mai folosită la scară largă pentru că propune soluții holistice de remediere a celor mai mari probleme globale actuale, care sunt agravate în mod semnificativ de agricultura convențională: schimbări climatice, pierderea biodiversității, degradarea terenurilor, inechitate socială, etc.

 

Un fermier care practică Agricultura Regenerativă produce hrană de calitate și are un impact pozitiv vizibil asupra mediului înconjurător și a comunității. Față de agricultura ecologică, cea regenerativă introduce un set suplimentar de practici pentru creșterea continuă a fertilității naturale a solului, protejarea biodiversității și asigurarea bunăstării animalelor. Obiectivele sale includ preocupări sociale și etice și răspund la problema emisiilor de carbon prin sechestrarea carbonului în sol, creșterea calității vieții lucrătorilor agricoli, comerț și investiții etice, consolidarea legăturii dintre fermieri și comunități.

Cum comand de la ferma Sol și Suflet?

Ferma Sol și Suflet este situată în județul Dâmbovița și produce legume tot timpul anului, iar odată cu lansarea magazinului online, se vor putea cumpăra o varietate de produse, care vor fi livrate în puncte de ridicare din Ploiești și București. Livrările se vor face în fiecare miercuri, doar la punctele de ridicare, într-un interval orar stabilit pentru fiecare locație.

Sistemul de abonare poate fi personalizat atât în ceea ce privește frecvența, săptămânală sau bilunară cu opțiune de săptămâni de vacanță, dimensiunea coșurilor: mic, mediu și mare, precum și modalitatea de plată, care poate fi integrală sau în rate lunare, trimestriale ori semestriale.

Printre principalele avantaje ale abonamentelor se numără: reduceri de costuri între 5% și 25% față de prețul legumelor la bucată, precum și reduceri de 10% la legumele și răsadurile vândute la bucată achiziționate suplimentar de către  toți abonații. Coșurile conțin între 6 și 15 varietăți de  legume de sezon, iar un abonament anual cu frecvența de livrare săptămânală include 52 de coșuri sau 46, dacă este aleasă opțiunea cu șase săptămâni de vacanță. De exemplu, valoarea unui coș mediu, suficient pentru 2-3 persoane, cu frecvență săptămânală și plata integrală este de 73 lei, respectiv 81 lei  cu plata lunară.

Cum a apărut Sol și Suflet?

Sol și Suflet este un proiect lansat în februarie 2021, care include prima fermă de agricultură regenerativă din România și un centru educațional pentru fermierii aflați la început de drum. Pe lângă aspectele de producție și educație, ferma dezvoltă un model de cultură regenerativ-organic la scară umană și utilizează tehnici și strategii inovatoare de creștere a fertilității solului, maximizare a producției,creștere a eficienței muncii, și a calității vieții fermierului, cum ar fi cultivarea minimală, activarea microbiologiei solului, legumicultură biointensivă, design de permacultură etc.

În cadrul fermei, sunt cultivate aproximativ 50 de soiuri de legume, verdețuri, plante aromatice și medicinale, produse crescute în sistem regenerativ organic.

Proiectul este sprijinit de Kaufland România.

 

 

Write A Comment