Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Nu cred că am văzut o formă mai frumoasă de doliu din partea unui brand ca acest landing page cu iconicul Hugh Hefner și unul dintre citatele care l-au consacrat. Da, viața chiar e prea scurtă ca să trăiești visul altcuiva. Iar faptul că au ales o poză cu el din tinerețe, fără celebrul halat roșu care l-a consacrat ulterior și fără o suită de iepurași Playboy după el este, din nou, o chestiune extraordinară. Așa ar trebui să ne amintim de un om care a schimbat industria de media mondială.

Fără îndoială, Playboy a fost și este o sursă de pictoriale care promovează femeile și nuditatea, ducând sexualitatea la nivelul de artă fotografică.

Însă Playboy este mai mult decât atât, este una dintre puținele reviste care tratează pe larg și subiecte importante, unde articole ample despre ce se întâmplă prin lume au fost prezentate acolo. Dincolo de fotografie, sunt niște jurnaliști extraordinari care aduc în atenția publică niște chestiuni wow.

Las aici o selecție de articole care au apărut în Playboy de-a lungul timpului, doar ca să depășim momentul de nuditate și sexualitate.

Arthur C. Clarke – 2010: Odyssey Two a fost publicată prima dată în Playboy. Citiți aici.

Ian Flaming – interviul care a apărut în decembrie 1964 despre James Bond. Citiți aici.

Vladimir Nabokov – un interviu extraordinar tot din 1964 despre Lolita, pe care îl puteți citi aici, ca ani mai târziu tot Playboy să fie prima publicație care să prezinte o parte din ultima carte a lui Nabokov, The Original of Laura, detaliile aici.

Desigur, nu pot să nu menționez faptul că prima ediție a Playboy a avut-o pe Marylin Monroe pe copertă, ceea ce promitea din start un produs media îndrăzneț. Când o lume întreagă o idolatriza pe Marylin, Hugh a dezbrăcat-o și de haine, și de secrete, scriind un articol foarte fain care a însoțit pictorialul. În 1953, oamenii se întrebau dacă Marylin chiar arată ca pe ecran. Playboy a răspuns la această întrebare. Îl citiți aici. 

Marylin Monroe / Playboy first edition

De unde știu toate astea? Pasionată de jurnalism și alți demoni, am descoperit acum ceva vreme o colecție aniversară de 50 de interviuri din Playboy selectate pentru cei 50 de ani de existență a revistei pe piață. Eu nefiind o maestră în arta interviului, am tot încercat de-a lungul timpului să caut modele astfel încât să-mi cultiv această tehnică. Iar calitatea jurnalistică a materialelor care apar în Playboy este extraordinară. Cartea despre care vorbesc este aici.

Photo: poza cu Marylin este de pe Pinterest, iar poza cu Hugh Hefner este o captură de ecran de pe siteul oficial Playboy.

 

Write A Comment