Delicii

Plante aromatice. Cateva idei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Plante aromatice în ghiveci sunt o descoperire recentă, după ce m-am întors la gătit de ceva vreme. Dar nu numai că mă (re)găsesc prin bucătărie, dar încep să cumpăr mai puțin astfel încât să arunc mai puțin. Și chiar funcționează.

În ţara noastră, în fiecare an 2,2 milioane de tone de alimente ajung la gunoi, ceea ce înseamnă peste 6.000 de tone pe zi.

Mai multe detalii despre studiu și care-i treaba în România, aici. Să revenim.

Sunt fan Lidl România. De când s-a deschis în cartier, fac cumpărături acolo săptămânal. Motivul e destul de simplu: sunt MARE consumator de brânză. Iar la Lidl găsesc brânze pe gustul meu, la prețuri ok. Sâmbătă am fost să-mi refac stocul de brânză și l-am văzut la raionul legume-fructe. Din când în când, îmi iau condimente în ghiveci – de cele mai multe ori busuioc, ca să mă motivez să-mi gătesc paste.

Doar că frumușelul de busuioc s-a supărat pe mine căci s-a cam pleoștit.

plante aromatice ghiveci

Așadar, a fost pasta time, varianta #cuceavemprinfrigider – busuiocul din ghiveci, sos de roșii, niște ciuperci, niște rucola, niște usturoi, unt. Offtopic, eu am realizat că gătitul după rețetă nu-i de mine. După ce l-am întrebat pe Google ce-am de făcut, m-am apucat de gătit cu rețeta din capul meu.

Untul, vreo 50g, l-am topit cu usturoi (niciodată nu pun suficient usturoi, nu știu ce să-mi fac), după care ciupercile tăiate cum mi-a venit la mână, apoi două mâini de rucola, căci atât mai aveam pe stoc, un borcan de roșii Barilla – cam dulce pentru gustul meu, n-o să mai cumpăr niciodată și două crenguțe de busuioc, direct din ghiveci – mbine, le-am spălat înainte. Bun de tot. Vreo 12 lei aproximez eu toată treaba, și asta-i pentru că Barilla costă enorm.

Amu, mi-am luat și mentă la ghiveci. Miroase extraordinar, o ciufulesc de câte ori vin la bucătărie căci îmi place mult mirosul. Cum nu știu rețete de mâncare cu mentă, mă salvează cunoștințele avansate despre cocktails. Am de la mama sirop de soc, homemade cum ar veni, am prosecco, am apă minerală (sticle de 0.5 l special pentru când mă apucă joaca de-a barmanița), am mentă. Dacă nu știți despre ce vorbesc,  îl cheamă Hugo. Dar de dumnealui povestesc cu altă ocazie.

Acum e ceva promoție la Lidl pentru plantele în ghiveci. 3 lei bucata. Cu plăcere!

Photo by Lesly Juarez on Unsplash

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial