Nu cred că-i oraș mai frumos îmbrăcat de sărbătoare decât Clujul în timpul TIFF-ului. Credeți-mă pe cuvânt când vă zic că de cel puțin cinci ani, străbat țara în lung și-n lat la evenimente culturale și nicăieri (în România) n-am văzut așa comuniune faină între un festival și citadelă: magazinele afișează buline cu Susținător TIFF, restaurantele și cafenelele oferă discount participanților la festival – fie invitaților, fie celor care au bilete cumpărate, la fiecare colț sunt afișe cu programul festivalului, și alături de toate astea, un furnicar de limuzine Mercedes pe a căror portieră scrie Mașina Oficială a TIFF, luncind în soare, cu geamurile lor fumurii, cu șoferii extrem de eleganți și cu întrebarea “dar oare ce vedetă e pe bancheta din spate?”

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Nu știu ce credeți voi, dar pentru mine Mercedes este un luxury statement. Și nu e pentru toată lumea. Așa se face că anul trecut, post-TIFF, povesteam cu un prieten mega pasionat de mașini despre propria mea experiență cu Mercedes. Bancheta super-extra comodă, lumina din interior, texturile, motorul mașinii, virajele, frânele și nu în ultimul rând, somptuozitatea șoferilor care coboară să-ți deschidă portiera, toate astea și nu numai îți dau din glamourul vieții de superstar. Și atunci m-a întrebat: “Ăștia de la Mercedes investesc mult în povestea asta cu filmul, așa-i? Dar oare care a fost primul film în care a apărut un Mercedes?”. Niște google search mai târziu, am descoperit: The Screaming Skull din 1958, cu modelul 300 SL Gullwing. Dacă vă știți pasionați, pe un blog destul de ascuns și semi-obscur am găsit cele mai importante filme unde Mercedes a fost vedetă. Aruncați un ochi, poate vreți să vedeți/revedeți ceva.

Și da, între noi fie vorba, anul trecut m-am ofticat că nu m-am gândit eu să scriu materialul despre șoferii TIFF-ului, ceva în genul reportingului pe care cei de la Vice.com l-au făcut.

Și tot între noi fie vorba, textul ăsta despre Mercedes și filme stă în draft de un an. Între timp, am revăzut High Society din 1965 cu Grace Kelly și Frank Sinatra unde din nou e vedetă un Mercedes 190 SL Roadster. OMG, ce bijuterie de mașină.

Write A Comment