Delicii

25+ restaurante la mare

Pinterest LinkedIn Tumblr

E din nou vară și cu siguranță o să ajungeți măcar pentru un weekend la mare. Dacă sunteți gurmanzi sau pur și simplu căutați restaurante la mare, am făcut o listă cu locurile care îmi plac și pe care le recomand, de la nord spre sudul litoralului. Lista cu restaurante la mare rămâne deschisă, așadar dacă aveți și alte sugestii, lăsați un comentariu.

Restaurante la mare: Constanța – Mamaia – Năvodari

Cherhanaua Tașaul din Năvodari este unul dintre locurile unde e musai să mănânci, nu neapărat la fel de populară ca Pescăria lui Matei sau Golful Pescarilor, dar cu mâncare foarte, foarte bună.

Restaurantele din zona portului Constanța, Bacaro Port & Bacaro 2, In Larg Surf’n’Turf Resto, On Plonge sunt neapărat de încercat. Desigur, din listă nu poate lipsi Reyna.

Nikos Greek Taverna se regăsește în mai multe locuri din zona Constanța – Mamaia, așadar dacă vă iese vreunul în cale, intrați și mâncați cu încredere.

Pentru bunătăți turcești, recomand Oz Demir – probabil cel mai bun restaurant cu specific turcesc din Constanța, care nu te atrage neapărat la prima vedere, însă este absolut delicios.

Un coffee shop-florărie cu vibe-ul chill este Botanica, o casă frumoasă ascunsă de centrul vechi al Constanței, dar foarte faină. Tips: au și cocktails delicioase, așadar e de explorat și pe zi și pe seară.

Netestate personal, dar care au locuri de cinste în ghidul Gault & Millau sunt Le Premier, The ViewPizzico și Toscana. Plus a mai devenit o recomandare la poșta redacției, Popina.

Restaurante la mare: Agigea – Eforie

Pentru pasinații de pește, probabil cele mai cunoscute locuri de pe litoral sunt Pescăria lui Matei din Agigea și Golful Pescarilor din Agigea. Pește bun, meniu variat și o priveliște pe măsură.

Arome 22 din Eforie Sud, acest loc cu vibe mediteranean, deși Eforie nu pare chiar o destinație de vacanță la mare, lucrurile împrejur fiind parcă rămase în 1970.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by arome 22 (@aromehouse)

Restaurante la mare: Neptun – Olimp – Mangalia

Popasul Pescarilor din stațiunea 23 August, locul dintre lacuri, unul dintre cele mai vechi restaurante cherhana de pe litoral.

O surpriză cu totul din afara peisajului local este grădina impresionantă din Neptun cu nume turcesc, Cafe Efendi Neptun, unde pășești într-un alt univers – în primul rând unul botanic, cactușii fiind absolut impresionanți. Iar mâncarea respectă bucătăria turcească, ceea ce face totul o experiență cel puțin interesantă. Tips: musai să vă luați suberek și cafea la nisip, pe lângă celelalte bunătăți din meniu.

Anika by the Sea la Olimp, la Hacienda De Mare, unde meniul este semnat de Chef Alexandru Dumitru, cu tot ce are Marea Neagră de oferit mai bun.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anika by the Sea (@anika_by_the_sea)

Noua Bucătărie Estivală, tot la Olimp, la Casa de Mare, unde meniul este pregătit de Chef Alex Petricean.

Restaurante la mare: 2 Mai

În Golful Pescarului este Restaurant Micul Golf, un loc de suflet, cu meniu divers, mult pește și vibe bun. Tot aici recomand și La Petya, un mic business de familie care a crescut o dată cu oferta turistică a zonei. Desigur, meniul este preponderent cu pește.

Restaurante la mare: Vama Veche

Cherhanaua Vama Veche rămâne locul preferat de masă de pe litoralul autohton, cu pește  proaspăt pe plită și vin la carafă, plus o priveliște spectaculoasă. Musai de încercat sarmuzacul la pește, acest sos de roșii cu ardei iuți și usturoi extraordinar de bun.

Dacă nu sunteți foarte fani pește, încercați pizza de la Expirat Vama Veche – în meniul de anul acesta sunt mai multe bunătăți, inclusiv omletă la cuptor și ciorbă de pui, printre altele. Aș mai trece aici și meniul de la Sandalandala, deși prețurile sunt peste mediu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandalandala (@sandalandala.ro)

ps: hai să vorbim despre Stare de briză.

Sharing is caring:

6 Comments

 1. Alexandru Zavoianu Reply

  Adaug la lista Popina, din Constanta, langa casa casatoriilor.
  Geniala mancarea, am testat !

 2. Buna,
  Adaug si eu cateva optiuni recent testate:
  -Constanta: Manarola (in portul turistic), Marinara (pizza cu blat artizanal si ingrediente italienesti absolut delicioase) si Souvlaki bar (mancarea greceasca delicioasa);
  -Vama Veche: Corsaru’ si Bolo.
  O zi frumoasa!

  • Oana Reply

   Delicioase sugestii, fac update la articol 🙂 Și mulțumesc 🙂

 3. O sa te contrazic,dar cel mai bun restaurant turcesc din Constanta,este la konak.Din toate punctele de vedere,servire,mancare,preturi ,rapiditatea servirii da clasa kui Oz Demir.

  • Oana Reply

   Nu am ajuns la Konak, așadar nu îmi pot da cu părerea 🙂 însă rețin pentru următoarea vizită pe litoral.

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial