Zilele acestea are loc la Londra probabil cel mai mare festival dedicat cafelei din Europa, iar următorul eveniment pentru coffee lovers se întâmplă la București, la Bucharest Coffee Festival.

Evenimentul are loc între 12 și 14 mai, la Nord Events Center by Globalworth, unde vor fi prezenți peste 40 de producători, distribuitori și importatori naționali și internaționali de cafea, business-uri ce activează în domeniul HoReCa: cafenele, prăjitorii artizanale, coffee-shop-uri ToGo, etc., cu intrare gratuită.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Bucharest Coffee Festival
Bucharest Coffee Festival

Bucharest Coffee Festival: Degustări și vânzări de cafea și de accesorii

Eveniment al cărui scop este promovarea cafelei de specialitate, aduce în prim-plan principalele tipuri de cafea în funcție de varietatea plantei cultivate (arabica).

Astfel, cei prezenți vor putea degusta și achiziționa produse pe bază de cafea ce presupune modalități diferite de preparare: espresso, cafea la filtru, V60 sau cafea la ibric proaspăt prăjită.

Bucharest Coffee Festival: zona de street- food

Bucharest Coffee Festival 2023 vine și cu o zonă de street-food, în cadrul căreia se vor comercializa printre altele: fructe de mare, burgeri de vită angus, porc gătit lent și din alte sortimente de carne, delicii tradiționale turcești, libaneze, siriene, bere artizanală și prosecco.

Bucharest Coffee Festival: descoperire de prăjitorii și microprăjitorii

Acestea vor fi prezente la festival cu diferite sortimente de cafea de calitate, proaspăt prăjită și în ambalaje moderne și rafinate.

Soluțiile alternative de preparare a cafelei, cunoscute sub conceptul brew bar vor fi prezentate celor interesați de gusturi autentice.

Bucharest Coffee Festival: campionatele naționale de cafea au loc la festival

În cele trei zile ale Bucharest Coffee Festival vor avea loc trei competiții ale profesioniștilor în cafea. La ele vor participa specialiști din toată țară, profesioniști de la cele mai importante companii de cafea de specialitate și cafenele.

Competițiile sunt:

  • Campionatele Naționale de Latte Art
  • Coffee in Good Spirits- finala națională va fi precesată de semifinale în șase orașe din România
  • Campionatul National de Cup Tasting
  • Campionatul National de Ibric

Câștigătorul fiecărei competiții va reprezenta România la Campionatele Mondiale care au loc la ATENA între 22 și 24 iunie 2023 și în Taipei între 17 și 20 noiembrie 2023.

Dacă nu ajungeți la București, m-an gândit totuși să vă ofer niște surse faine de descoperire a cafelei:

  • sunt 42,804 cafenele în Europa, indexate de Project Café Europe 2023 (via Chinezu & World Coffee Portal)
  • sunt peste 90 de cafenele pe Ruta Culturală a Cafenelelor din Europa, despre care am povestit deja aici.

Bucharest Coffee Festival Loc: Nord Events Center by Globalworth, București / Programul de vizitare este: vineri și sâmbătă, orele 10:00-19:00, duminică 10:00-18:00

Photo by Jakub Dziubak on Unsplash

 

Write A Comment