Ce este managementul cultural? Ce înseamnă dezvoltarea unui spațiu de artă privată? Cum poți reconverti spațiile industriale în hub-uri culturale? Sigur, poți căuta pe internet sau poți alege niște cursuri de tip conferință unde oamenii care fac lucruri pe scena culturală privato-independentă îți explică ce și cum înseamnă mai exact managementul cultural. Aș adăuga și românesc, avem niște particularități ale noastre destul de … interesante.
Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments
Înscrieri pentru Conferințele de primăvară LəRN pot fi făcute până pe 10 mai, anunță organizatorii Platformei de Educație Avansată LəRN. Conferințele de primăvară LəRN lansează Programul de formare în managementul cultural și aduc la București o serie de întâlniri creative și lunch-uri pop up programate pe parcursul weekendurilor 11-12 mai și 18-19 mai.
Programul Conferințelor de primăvară LəRN
Programul primului weekend începe sâmbătă, 11 mai, cu un tur ghidat în zona Piața de Flori – Palatul Bragadiru – Cartierul Uranus – Academia Română – The Ark și continuă cu o vizită la The Ark unde sunt programate trei prezentări și conferințe susținute de Erwin Kessler – director MARe – Muzeul de Artă Recentă, Doru Frolu – arhitect, co-managing partner The Ark și Piet Jaspaert – vicepreședinte Europa Nostra. La finalul primei zile, participanții la Conferințele de primăvară LəRN vor lua prânzul împreună cu speakerii primei zile, la Restaurant Ivan Pescar.
Ziua de duminică, 12 mai, este rezervată prezentărilor și conferințelor de la Nod Makerspace, unde cursanții LəRN stau de vorbă cu speakerii Tamina Lolev – arhitect, co-fondator Nod Makerspace, Ștefan Teișanu – director executiv Centrul Cultural Clujean, Simona Neumann – director executiv Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii, Vlad Tăușance – strategist Argo și consultant Fundația Friends for Friends, Mihnea Gheorghiu – global digital creative director Publicis Milano și global creative director Diesel și Trevor Davies – director European Capitals of Culture Copenhagen 1996, Aarhus 2017.
Cel de-al doilea modul al Conferințelor de primăvară LəRN are loc în weekendul 18-19 mai, la MARe – Muzeul de Artă Recentă și la The Institute, unde vor susține conferințe și prezentări Roxana Gamart – cofondator Galeria Mobius, Ioana Ciocan – general manager Pavilionul de Artă București – Art Safari, Ștefan Voloacă – director marketing Universitatea Spiru Haret, Andrei Borțun – CEO The Institute, John Varbiu – organizator Summer Well, Chris Simion-Mercurian – regizoare de teatru, fondatoare Grivița 53 și Arcadie Rusu – coregraf, cofondator și manager Linotip – Centru Independent Coregrafic.
Cu Ștefan Voloacă am povestit mai pe larg într-un interviu pentru Business Review despre ce povestea cursurilor de management cultural. Îl găsiți aici. Promit că revin cu un material post-event cu notițe complete – poate ajută pe cineva.
Înscrierea la Conferințele de primăvară se poate face până pe 10 mai 2019 la info@lern.ro, în limita celor 60 de locuri disponibile. Taxa de înscriere este de 795 RON și include participarea la conferințe, vizitele private ale centrelor culturale și tururile ghidate din cadrul programului, masa de prânz alături de speakerii participanți și taxa de membership care asigură accesul la Comunitatea online LəRN.
Despre Platforma Avansată de Educație LəRN
Platforma Avansată de Educație LəRN este inițiată de un grup de profesioniști în educație, comunicare, antreprenoriat, inovație socială și cultură, sub umbrela Universității Spiru Haret și a Fundației România de Mâine. Platforma LəRN oferă o soluție inovatoare în formarea profesională a managerilor și liderilor pentru o mai bună integrare pe piața muncii de astăzi printr-o serie de trei formate educaționale: Programul de Formare în Managementul Cultural, Programul de Formare în Inovare Socială și Programul de Formare în Coaching și Dezvoltare Personală. Programele LəRN pun accent pe metode creative de formare, pe interactivitate și pe comunicarea directă dintre speaker și participanți. LəRN beneficiază de parteneriate cu universități străine, institute culturale și asociații de business, iar cursurile sunt susținute de lideri profesioniști români și străini.