Prima întâlnire cu Letters Live am avut-o în 2017, în încheierea Festivalului de Teatru de la Edinburgh. Ulterior, m-am uitat la mai multe episoade pe Youtube, o mare parte dintre ele fiind înregistrate.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Pe scurt, Letters Live e un spectacol unde se face o selecție de scrisori semnate de artiști, actori, președinți, votanți, copii, îndrăgostiți, etc. cu teme foarte variate care te amuză, te pun pe gânduri, te răscolesc, te fac să te întrebi lucruri. Conform internetului, aparent nu se joacă doar în UK, așadar dacă aveți ocazia să-l vedeți pe undeva, give it a chance. Dacă nu vă place, returnez eu banii de bilet, pe bune.

Am dat peste Letters Live întâmplător, când făceam un research despre campanii gândite pentru viitor – și l-am găsit pe nimeni altul decât Benedict Cumberbatch citind scrisoarea lui Kurt Vonnegut pentru oamenii care vor trăi în 2088 – scrisoarea fiind scrisă în 1988, așadar gândită pentru cei de peste 100 de ani. De altfel, scrisoarea a fost scrisă într-o campanie plătită de Volkswagen și apărută în revista Time.

Dacă vă place ideea de Letters Live, vă mai recomand Letters of Note – un website care are și newsletter – foarte drăguțe de altfel, în care sunt analizate scrisori celebre din istorie, mai mult sau mai puțin cunoscute.

De asemenea, vă puteți scrie vouă înșivă scrisori pentru viitor – scrisori care vor veni sub formă de emails, pe platforma FutureMe.

Write A Comment