Paramont Channel îl sărbătorește pe maestrul Tarantino cu o serie de șase filme clasice de pe 26 până pe 30 martie.  Hai să descoperi legăturile subtile pe care regizorul le-a creat. De exemplu, urmărind Prof,sioniștii crimei de la 22.30 (26 martie), vei observa că există un singur personaj al cărui nume îl afli: Mr. Blonde, aka Vic Vega. Aceasta este o referință la Pulp Fiction (28 martie, 22.30), în care fratele lui Mr Blonde, Vincent Vega este protagonistul interpretat de John Travolta. Totodată, în ambele lungmetraje este menționat fast-food-ul inventat de Tarantino, “Big Kahuna Burger”.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Există nu doar o singură legătură între Pulp Fiction și Kill Bill – Volumele I & II (27 martie, 22.30): personajul jucat de Uma Thurman povestește că a jucat în primul episod al unui serial numit Fox Force Five. Acest episod este de fapt Kill Bill – Volumele I & II, căci include toate asasinele din echipă, de la Elle Driver până la O-Ren Ishii. Aceeași mașină este firul roșu care unește Pulp Fiction, Kill Bill – Volumul II și Jackie Brown (difuzat pe 29 martie, de la ora 22.30): o Honda Civic albă este condusă de Butch în Pulp Fiction și de Jackie în Jackie Brown, pentru a apărea în parcarea clubului de striptease din Kill Bill – Volumul II.

Maratonul dedicat celebrului regizor de pe Paramount Channel se încheie pe 30 martie, de la ora 22.30, cu difuzarea lungmetrajului Sin City, de Robert Rodriguez, cu Tarantino în postura de regizor invitat. Asta pentru că primul cineast a realizat coloana sonoră din Kill Bill – Volumul II contra unui dolar, așa că i-a dat lui Tarantino aceeași sumă pe regia unei scene din Sin City.

Programul Săptămânii Aniversare Tarantino, 26-30 martie

26 Mar 22:30 Reservoir Dogs

27 Mar 22:30 Kill Bill 1-2

28 Mar 22:30 Pulp Fiction

29 Mar 22:30 Jackie Brown

30 Mar 22:30 Sin City

 

Write A Comment