bucurEȘTI

Bucharest International Dance Festival sau când puțin din magia Disney ajunge la București

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ce se mai întâmplă prin oraș? O poveste festivalieră cu și despre dans și filme: Bucharest International Dance Film Festival, unica manifestare cinematografică din România dedicată filmelor de dans, care va avea loc între 4 – 8 septembrie, își propune anul acesta să susțină noua generație de creatori și colaborarea dintre tinerii regizori și coregrafi prin proiectul E X P A N Dlaboratorul de dezvoltare de proiecte cinematografice.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Povestea-i că la acest E X P A N D vin niște super oameni să conferențieze și nu numai: Andy Wood (UK), renumit creator de film de dans, recunoscut pentru estetica sa minimală și arhitecturală, Claudia Kappenberg (UK), artistă activă în spectacole și media și Peter Schneider (SUA), producător de teatru și film american, primul președinte al Studiourilor Walt Disney (1985 – 1999), fiind considerat ca omul care a reinventat producția filmului de animație. Ca să înțelegeți mai bine entuziasmul meu din titlu, vă recomand să vedeți Walking Sleeping Beautyun fel de documentar despre cum au apărut animațiile Disney.

Pentru publicul larg, există și niște masterclass-uri:

  • Masterclass Andy Wood – joi, 5 septembrie, ora 15.00, la Teatrul Apollo 111 
  • Lecture Claudia Kappenberg – sâmbătă, 7 septembrie, ora 10.00, la Teatrul Apollo 111
  • Masterclass Peter Schneider – duminică, 8 septembrie, ora 11.00, la Teatrul Apollo 111 

Intrarea la cele trei masterclass-uri Bucharest International Dance Film Festival este gratuită, pe bază de înscriere la adresa de e-mail: contact@bidff.ro.

Cea de-a cincea ediţie a Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 4 – 8 septembrie, în șase locații din București. Tema ediţiei de anul acesta a singurului festival de gen din România este The Network/ Rețeaua și își propune să conecteze artiști, producători, selecționeri și jurnaliști care gravitează în jurul ideii de mișcare. 

Recomandările mele pentru Bucharest International Dance Film Festival sună cam așa:

Întreg programul Bucharest International Dance Film Festival e mai jos:

BIDFF_program_UPDATE.png

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial