Și dacă într-o zi primești un email în care ești întrebat despre intimitate, despre dacă și cum te simți bine în pielea ta, despre confortul pe care-l găsești în muzică? Răspunzi, nu-i așa?

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Când a intrat prima oară în cameră, a remarcat instalația de brad care înconjura pick-up-ul.

-Tu asculți muzică la pick-up, pe vinil? Cine mai face asta în ziua de astăzi?

Îi povestesc despre englezescul goose bump, pielea de găină, pe care îl simt ori de câte ori ascult o chitară. Sau un pian. Sau o vioară. Sau orice alt instrument muzical. Nu mi s-a întâmplat niciodată să mi se facă pielea de găină de la vocea unui artist, ci doar de la instrumentele muzicale. Câteodată, când emoțiile de peste zi se adună în punctul ăla dureros, îmi dau și lacrimile. Mă ascund de mine spunând că mă emoționează muzica. Aiurea. Sunt eu, cu luminițele mele de brad care stau aprinse tot timpul anului, cu pasiunile mele pentru muzică și pentru frumos cultural.

Nici el nu înțelege. Se uită printre viniluri. Nu e o colecție propriu-zisă, sunt niște bucăți de suflet adunate. Fiecare disc din colecție are o poveste a lui. Deși iubesc zeci, poate sute de artiști, acasă sunt doar 30 de viniluri. Se miră de vinilul cu Fanfara Ciocârlia.

-Asculți tu muzică lăutărească? Pe lăutarii ăștia? Iar ăștia spus de el sună acid, urât, de parcă ar trebui să simt că am făcut ceva rău.

Nu-i răspund, scot cu grijă vinilul și îi dau drumul la James Bond theme. Următoarea piese de pe albumul 20 este I put a spell on you. Se miră. Îmi spune că nu s-ar fi gândit niciodată că muzica lăutărească poate să fie și așa. Eu îmi spun că acasă al meu ar trebui să-l tratez ca un loc sacru, unde în universul meu să intre doar oamenii care înțeleg. Cealaltă lume.

E doar una dintre poveștile mele foarte intime cu muzica. Cu oamenii din jurul meu, pe care de cele mai multe ori îi supraestimez. Este despre o vulnerabilitate a mea, care mi-e totodată super putere. Este despre mine, așa cum m-am descris în primul ebook dedicat în care 100 de femei (celebre sau nu) fac mărturisiri emoționante despre ele.

About us

Toamna aceasta începe cu unul dintre cele mai spectaculoase concerte: Vama, Robin & The Backstabbers Și pe Irina Rimes pe aceeași scenă, cântându-și piesele cu sinceritate și multă emoție. 

Show-ul a fost gândit de către organizatori ca un mesaj manifest pentru egalitatea de șanse. În Romania, ca de altfel și la nivel internațional, femeilor li se dau foarte puține șanse în marile spectacole rock. De aceea, organizatorii au ales să o invite în lineup pe Irina Rimes, alături de Vama și Robin & The Backstabbers. Totul se va întâmpla pe 21 septembrie la Arenele Romane și va fi o poveste despre ei, artiștii, și despre relația lor cu publicul. Va fi un concert în care fiecare dintre cele trei nume din line-up va vorbi despre intimidate, dragoste, curaj, despre a fi tu însuți și a nu respecta normele societății.

Eu zic să ne vedem acolo. Nu doar pentru Vama și Robin & The Backstabbers, două dintre trupele faine a căror melodii le fredonăm. Zic să ne vedem acolo pentru manifestul acesta dedicat femeilor. Personal, îmi doresc mai multe femei în zona muzicii rock.

Biletele sunt aici.De buna dispoziție ne preocupăm fiecare dintre noi, dar mai ales artiștii de pe scenă. Este despre About us.

 

 

 

Write A Comment