Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments
Deși locuiesc lângă Mega Mall, care s-a deschis de ceva ani, cred că adunat ajung de maxim 10 ori pe an înăuntru. Motivele sunt diverse, dar cel mai important este că nu mai am suficientă răbdare să merg la shopping. Însă săptămâna asta, întâmplarea face să fi fost deja de două ori, de ambele dăți cu mașina. Iar a doua oară, am făcut o nefăcută: am parcat pe locul dedicat persoanelor cu handicap. Nu pentru că nu mai erau locuri de parcare – căci erau suficiente libere la ora la care am ajuns eu, însă pur și simplu nu am văzut semnul de pe jos. Shame on me.
Cu câteva zile în urmă, am parcat tot la etajul respectiv și chiar am zâmbit văzând campania #pebune a celor de la Motivation. Neatenția și graba ar trebui pedepsite – chiar meritam o amendă, nu doar flyerele lăsate pe parbriz.
Ce-i cu #pebune?
#PeBune? este o întrebare ce nu așteaptă un răspuns, dar pe care ne-am adresat-o adesea când am observat gradul de ocupare a locurilor de parcare pentru persoane cu dizabilități. De multe ori, acestea sunt folosite abuziv de șoferi fără dizabilități, care nu înțeleg importanța lor. De aceea, campania ”#PeBune?” își propune eliberarea locurilor de parcare pentru persoanele cu dizabilități din România.
Chiar dacă te numeri printre puținii care au interacționat cu persoane cu dizabilități, se poate să nu-ți fi pus niciodată întrebarea unde parchează acestea în situația în care locul de parcare dedicat lor e ocupat. Ai observat că locul de parcare pentru persoane cu dizabilități e mai lat și e mai aproape de intrare? Știi de ce sunt importante aceste caracteristici?
Toate informațiile le găsiți aici. Bricolez una-alta, încerc să aliniez planetele și promit să dau și eu o mână de ajutor campaniei, mai ales că mă simt foarte vinovată pentru neatenție.Voi să nu faceți ca mine, dar să susțineți campania #pebune. E foarte importantă pentru persoanele cu dizabilități.