După Cinepub.ro, HBO GO, MUBI, Netflix și desigur, TIFF Unlimited, a venit vremea unei alte platforme de filme online, Cinesquare.*

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Cinesquare este singura platformă on line care promovează filmele balcanice și care își propune să prelungească viața acestora și în afara cinematografelor.

Momentan, au un pachet de 38 de filme – Holiday Inn – cu tot felul de povești – pentru momentele când vrei să vezi o comedie cu ai tăi (The Invisible Hand of Adam Smith, r. Slobodan Maksimovic), când vrei să te pună o dramă pe gânduri (Eva Braun, r. Simone Scafidi) ori dacă vrei să vezi un film românesc bun (Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, r. Emanuel Pârvu).

Mai au și un free trial de 15 zile, ceea ce mi se pare ok, cred că în două săptămâni poți vedea toate filmele, abonamentul pe o lună costă 1.99 euro, cel de trei luni 4.99 euro și cel de un an 15.99 euro.

Personal, am un crez destul de puternic când e vorba de cultură: încerc să susțin financiar cât se poate de mult manifestările culturale prin achiziția de bilete / abonamente la diferite acte culturale. Mai ales când e vorba de povești balcanice, unde știm cu toții cam cât valorează cultura în acest tip de democrație post-comunistă.

Despre Cinesquare

Lansată în 2017, platforma Cinesquare este disponibilă pentru milioane de utilizatori din 13 țări din Sud-Estul Europei  (Turcia, Slovenia, Croația, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord, Albania, Grecia, Romania, Bulgaria, Cipru).

*desigur, sunt mult mai multe platforme de video, însă doar pe acestea le folosesc/le-am folosit eu cu abonament.

 

2 Comments

Write A Comment