culturALE

Cinesquare – și mai multe filme online

Pinterest LinkedIn Tumblr

După Cinepub.ro, HBO GO, MUBI, Netflix și desigur, TIFF Unlimited, a venit vremea unei alte platforme de filme online, Cinesquare.*

Cinesquare este singura platformă on line care promovează filmele balcanice și care își propune să prelungească viața acestora și în afara cinematografelor.

Momentan, au un pachet de 38 de filme – Holiday Inn – cu tot felul de povești – pentru momentele când vrei să vezi o comedie cu ai tăi (The Invisible Hand of Adam Smith, r. Slobodan Maksimovic), când vrei să te pună o dramă pe gânduri (Eva Braun, r. Simone Scafidi) ori dacă vrei să vezi un film românesc bun (Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor, r. Emanuel Pârvu).

Mai au și un free trial de 15 zile, ceea ce mi se pare ok, cred că în două săptămâni poți vedea toate filmele, abonamentul pe o lună costă 1.99 euro, cel de trei luni 4.99 euro și cel de un an 15.99 euro.

Personal, am un crez destul de puternic când e vorba de cultură: încerc să susțin financiar cât se poate de mult manifestările culturale prin achiziția de bilete / abonamente la diferite acte culturale. Mai ales când e vorba de povești balcanice, unde știm cu toții cam cât valorează cultura în acest tip de democrație post-comunistă.

Despre Cinesquare

Lansată în 2017, platforma Cinesquare este disponibilă pentru milioane de utilizatori din 13 țări din Sud-Estul Europei  (Turcia, Slovenia, Croația, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord, Albania, Grecia, Romania, Bulgaria, Cipru).

*desigur, sunt mult mai multe platforme de video, însă doar pe acestea le folosesc/le-am folosit eu cu abonament.

 

Sharing is caring:

2 Comments

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial