Weekendul ce tocmai s-a încheiat a devenit o pagină de istorie pentru noi: Papa Francisc a fost pentru trei zile în România, zâmbind și oferind din înțelepciunea funcției pe care o are. E incredibil de fain omul – iar exemplul de purtare cu aproapele pe care ni-l oferă … absolut extraordinar. N-o să povestesc despre cum Papa Francisc a refuzat luxul Vaticanului, cum a spălat chiar el bolnavii de sida, cum și-a sărbătorit ziua de naștere cu pizza și niște copii dintr-un spital, printre alte multe altele, ci o să vă (re)amintesc că coolness-ul Papei merge și în zona muzicală.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

În noiembrie 2015 a apărut albumul Papei Francisc, ce conţine vocea sa pe suport muzical de rock progresiv. Discul se numeşte “Wake Up!” şi este realizat în colaborare cu producătorul şi directorul artistic Don Giulio Neroni. Vocea Papei apare pe cele 11 piese ale albumului, cu discursuri şi imnuri creştine, în italiană, spaniolă, engleză şi portugheză.

Piesele de pe acest disc sunt compuse de Tony Pagliuca, un veteran al scenei progresiste rock italiene.

Muzica, acest limbaj care ne aduce mai aproape unii de ceilalți. Recunosc că am dat skip la părțile de slujbă, dar muzica … bun. Bun de tot. Măcar și pentru momentele când ai nevoie de liniște și te întrebi “Doamne, dar eu ce am de făcut?” Genericul “Doamne” are un chip real și e aici, pe pământ, cu noi, acum și în variantă rock progresistă. Nu e musai să crezi, ci să îți permiți să încerci să asculți măcar. Dă play cu încredere, poți oricând să oprești. Important e experimentul.

Photo: Unsplash

Write A Comment