Jurnalism

Newsletter. Ce știri îți ajung în căsuța electronică?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Discutam mai devreme cu o colegă despre știri și newslettere. Când am început să-i povestesc ce citesc direct din căsuța mea de email, a fost plăcut surprinsă. Așadar, povestesc despre newslettere și online, poate mai bucur și alți doritori de altfel de content.

Lista nu-i despre newsletterele deja consacrate ale publicațiilor naționale și internaționale pe care le urmăresc.

Newsletter limba română

Neapărat și obligatoriu, NL-ul zilnic de la Press One – vezi exact ce s-a întâmplat peste zi, însă ai și o selecție de articole de la publicații din străinătate cu diverse chestiuni de interes. Abonare aici. 

Monday Memo. După cum îi spune și numele, în fiecare luni dimineață primești acest Monday Memo cu știri și analize din România și străinătate. De citit cu pixul și agenda în mână. Abonare aici.

Feeder. Îmi place mult selecția de evenimente pe care o propun. Și siteul arată fain. Abonare aici.

Newsletter internaționale

New York Times – ei au o pagină cu toate NL-urile siteurilor lor. Foarte util, până de curând, habar n-aveam că au atâtea secțiuni. Vizualizare aici. Ce-mi place cel mai mult este secțiunea de NL cu What we’re reading. Abonare aici.

The Week – E cu și despre politică, mai mult ce se întâmplă în SUA. Au și un NL dedicat cartoons politice, eu mă amuz destul de tare. Abonare aici.

1843 Magazine – e revista de lifestyle a celor de la The Economist, este absolut minunată. Aplicația de mobil este iar wow – arată bine, se mișcă bine și e gratuită. Super recomand, dacă vreți să călătoriți puțin prin lume – sau mai mult. Abonare aici.

Newsletter foto

Din când în când, îmi vine să-mi iau câmpii. Doar că nu pot. Așadar, evadez prin lumea pozelor. Pauze scurte de frumos expus printr-un obiectiv foto.

Cu Exposure călătoresc cel mai des vizual. NL-ul lor e săptămânal. Abonare aici.

Unsplash este locul ăla pe care l-am descoperit de câteva luni. Surpriza a fost să găsesc câțiva fotografi români care expun fotografiile lor aici. Abonare aici.

Newsletter despre cultură & artă

Îmi place ArtsJournal pentru selecția foarte variată de subiecte pe care le tratează, și cu bune, și cu rele. Abonare aici.

Am descoperit de curând Trendland. Foarte fain. Abonare aici.

Voi? La ce sunteți abonați?

 

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial