Călător prin lume

Vizitatorul numărul 10 milioane la Rijksmuseum

Pinterest LinkedIn Tumblr

În lumea asta largă, oamenii care se ocupă de cultură au niște idei geniale. Aș putea să scriu un text lung ca să scot frustrarea și supărarea legată de scena culturală românească, dar n-o s-o fac. Nu acum. Acum este despre un muzeu pe care l-am vizitat cu drag acum ceva ani, Rijkmuseum, și care a avut o campanie absolut extraordinară.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Vizitatorul cu numărul 10 milioane a primit de la directorul muzeului o noapte la muzeu, mai exact în muzeu, sub Rondul de Noapte (The Night Watch) a lui Rembrandt. Este vorba despre Stefan Kasper din Haarlem. 

N-o să povestesc nici despre tablou, care-i treaba cu el și de ce e considerat capodoperă – mie personal nu-mi trezește nicio trăire foarte puternică, însă o să vă recomand să căutați documentarul unuia dintre regizorii care mie îmi plac mult (și lui în/de România), Peter Greenaway, și să vedeți acolo ce-a vrut să zică Rembrandt cu acest Rond de Noapte.

Apropo, Stefan Kasper este vizitatorul cu numărul 10 milioane de la redeschiderea muzeului din 2013. Vă mai rog să aruncați o privire și peste cele 10 chestii de neratat la muzeul ăsta. Da, eu le-am bifat.

Pe lângă experiența în sine, acesta a servit și o cină servită de chef Joris Bijdendijk, de la restaurantul muzeului, ceva absolut delicios. Apropo, dumnealui doar ce a primit o stea din aceea de care orice chef își dorește. Aruncați un ochi peste meniu, ca să vă faceți o idee despre ce ați putea servi.

Cultură, artă, chestiuni faine. Dar nu la noi, din păcate.

Photo: Rijksmuseum Facebook page

 

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial