marCOM

Top newsletters cu informații utile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Promisesem zilele trecute pe Facebook că fac o listă cu newslettere din zona culturală care îmi bucură mie diminețile. Începusem deja o listă acum trei ani, pe care am prezentat-o aici, în Ce știri îți ajung în căsuța electronică, dar cred că-i vreme de update.

Newsletters românești

News & cool stuff made in Romania

Neapărat și obligatoriu, NL-ul zilnic de la Press One – vezi exact ce s-a întâmplat peste zi, însă ai și o selecție de articole de la publicații din străinătate cu diverse chestiuni de interes. Abonare aici. 

Monday Memo. După cum îi spune și numele, în fiecare luni dimineață primești acest Monday Memo cu știri și analize din România și străinătate. De citit cu pixul și agenda în mână. Abonare aici.

Revista Biz. Pentru că în pandemie s-au reinventat și au un NL dedicat numai Good News.

Chestiunile mișto pe care le adună domnul Cristian China Birta de pe internet și pe care le descoperiți dacă vă abonați aici. De la evenimente, cultură, cărți și filme, la tot felul de știri super utile.

Concentrat al celor de la Decât o revistă. Super faine temele alese, toate de actualitate, cu abonare aici.

FOMO, newsletter-ul făcut de Manafu, care este o retrospectivă a campaniilor de marcom de pe la noi și din străinătate.

Chestiuni culturale românești

Jurnalista Ana Maria Onisei trimite săptămânal un newsletter cu chestiuni culturale, din țară și din străinătate. Vă puteți abona aici.

Feeder. Îmi place mult selecția de evenimente pe care o propun, mai mult în zona de underground/alternativ. Și siteul arată fain. Abonare aici.

Suplimentu’ Creativ al Mirelei Petre, în care Mirela povestește ce a mai citit/ascultat/descoperit, fiind axată pe povești culturale în principal.

Suplimentul Cooltural al Code for Romania l-am descoperit de curând. Newsletter-ul lor este împărțit în cărți, filme, jocuri și muzică.

Chestiuni culturale internaționale

Cultured este o revistă pe care am descoperit-o într-una din deplasările la Londra, care are acoperă zona cultură alternativă. Bonus, nu știu cum reușesc, dar au niște portrete foarte faine ale artiștilor, și shooting-urile foto sunt woooow.

Hyperbeast e o descoperire relativ recentă și e un mix fain de branduri care face chestii cool în zona alternativă, muzică și fashion.

One Great Story este denumirea newsletterului New York Magazine, pe care o primesc în miez de noapte, despre o poveste din minunatul New York. Doar că niciodată nu este doar o poveste.

CEO Library este o colecție impresionantă de cărți care să te ajute profesional în majoritatea domeniilor. Super cool site-ul, foarte bine scris newsletter.

The Red Hands Files Issue aka Nick Cave este declarația de iubire pe care ne-o oferă the one and only Nick Cave. Ideea cu newsletterul ăsta este că pe Red Hands tu îl poți întreba pe Nick Cave orice, și din când în când, acesta răspunde cititorilor. Câteodată este o poveste de dragoste, alteori este o poveste despre viziunea despre viață a lui Nick, iar de cele mai multe ori, sunt texte scrise chiar de el.

Postcard of the Day este o altă obsesie recentă, descoperită cu ajutorul Cristinei Roșca, prin care în fiecare zi primesc un postcard cu un loc spectaculos selectat de Conde Nast Traveller. Abonarea se face aici.

The Good Trade este o poveste despre sustenabilitate în fiecare domeniu și o sursă de resurse faine, mai ales dacă lucrezi în domeniu. Abonamentul virtual se numește The Daily Good și chiar îți dă un vibe bun.

Voi? La ce sunteți abonați? Ce vă place să primiți în inbox?

 

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial