culturALE

Frumos cultural 10-16 iulie 2017

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru că am fost încurajată să continui seria cu frumosul program cultural, săptămâna aceasta avem următoarele:

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Prin București …

Expoziția Ion Grigorescu. Vernisajul a fost duminică, 9 iulie, expoziția o să fie până în octombrie 2017. Dacă te preocupă cumva domeniul artei contemporane românești, probabil ai auzit de Ion Grigorescu. El este unul dintre primii artiști care au făcut instalații și live performance. Însă expoziția de acum este despre picturile sale. Detalii aici.

Fundația Calea Victoriei face un tur ghidat al caselor boierești din București. Dacă ești pasionat de arhitectură și povești, cred că-i de mers. Detalii aici. 

Marți, pe 11 iulie, în cadrul expoziției domnului Ștefan Câlția, care-i absolut faină, va fi un recital al clavecin. Pe Raluca Enea  o cunosc personal, iar clavecinul este un instrument tare interesant. Așadar, propun marțea la muzeu. Detalii aici.

Joi, 13 iulie. Nu e chiar din seria culturală, dar e un spațiu mișto de socializare cu oameni interesați de artă. Beans & Dots își deschide terasa. Detalii aici.

Vineri, 14 iulie, la Food Hood cântă We singing colors. Mie îmi plac mult de tot, nu puteam să nu-i trec pe listă. Detalii aici.

Tot vineri pe 14 iulie avem o propunere care se numește Noaptea ca poeții – cabaret și maraton poetic nocturn. Detalii, aici. 

Tot pentru pasionații de patrimoniu și frumos bucureștean, sâmbătă, 15 iulie, o să fie un ghid al palatului Chrissoveloni. Da, da, adică acolo unde este Cărturești Carusel. Detalii aici.

Peste weeekend, dacă sunteți prin București și vă pasionează designul, am descoperit un fel de workshop, Typographic Poster Design la Ingenius Hub. Detaliile sunt aici.

Duminică, pe 16 iulie, la Green Hours cântă Maria Răducanu. Nu cred că mai este nevoie de nicio altă descriere. Detaliile aici.

Prin țară …

Nu cred că mai e nevoie să menționez că de miercuri începe Electric Castle. Ne vedem acolo, desigur.

Pe la alții …

Musilac. În Franța. Cu Sting și The Lumineers headlineri, printre alții.

Sea Dance în Muntenegru, la Budva. Cu John Newman (inimioare) și Fatboy Slim.

Super Bock Super Rock în Portugalia. Cu Red Hot Chili Peppers. De vis.

În cazul în care am uitat ceva, voi reveni cu updates pentru acest program cultural săptămânal.

PS: Acest program cultural este alcătuit exclusiv din preferințele mele. Menționez acest aspect pentru că am fost atenționată că săptămâna trecută au lipsit niscavai evenimente de prin București. Așadar, repet: acest program cultural este despre ce aș vrea eu să văd și să experimentez în săptămâna care a început deja de câteva ore.

ps: fotografia am făcut-o eu la Fabrica de Pensule din Cluj Napoca, poate cel mai fain hub cultural din România din prezent.

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial