Idei roșcate

Din agora onlineului: geopolitica și neaveniții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lucrurile stau așa: de vreo săptămână, m-a lovit din plin astenia de primăvară. Dorm extrem de prost iar concentrarea mea este sub nivelul mării. Dar mă străduiesc. Nu suficient, aparent.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

În dimineața asta am scris că mi se pare oribil că SUA a atacat Siria, din simplul motiv că au mai murit niște oameni nevinovați. Aici e oribilitatea. Am mai scris și că SUA a atacat cu rachete nucleare, căci am o pasiune pentru a citi shitty news cu influență rusească. Am și recunoscut public că am greșit. La 07.00 dimineața, după o lectură de jumătate de oră pe subiect, atât am reținut.

Evident că n-au fost arme nucleare. Au fost niște rachete, Euractiv spune că-s 59 și n-au murit niște sute, mii de oameni, cum am presupus eu, ci doar 3 militari și 2 civili, așa cum Reuters notează și evidențiază Euractiv.

Ce mi se pare fain este că prietenii mei virtuali (unii și reali) m-au atenționat. Sunt perfect de acord să fiu trasă de mânecă când greșesc. Sunt om, la urma urmei. Nu-i neapărat o scuză, dar poate ar trebui să fim mai toleranți. Zic.

Altfel, internetul ne dă tuturor posibilitatea să ne dăm cu părerea. Eu pot să emit în spațiul virtual ce îmi trece prin cap. Ceea ce și fac, postările mele sunt toate publice. Și-mi asum și lucrurile bune și cele mai puțin bune, ca influența știrilor false. Nu cred că am jignit vreodată pe cineva pentru opinia lui pe internet. Da, suntem cu toții diferiți. Din fericire.

Revenind la geopolitică, da, cred în continuare că-i oribil că SUA au atacat Siria. Războiul este cel mai mizerabil lucru care se poate întâmpla lumii – nu boala, nu foametea, nu lipsa educației – pe astea le mai rezolvă UN și alte organizații mondiale care aparent se ocupă cu astfel de lucruri. În război, vedem clar că suntem nimic pe harta lumii, căci puterea se împarte din pix în birouri ovale și că diplomația nu ajută la nimic, e doar multă vorbărie PR-istică. Și da, poate că e bine că în sfârșit americanii iau atitudine în fața dezastrului care se întâmplă în Siria. Dar, la sfârșitul zilei, numărăm morți. Unii dintre ei, nevinovați că s-au născut într-o zonă cu resurse pe care în principal americanii și rușii o vor ca trofeu.

Și cumva, așa neavenită cum sunt și cum m-a certat un domn care nu mi-e clar cum a ajuns la mine în spațiul virtual dar nici nu mă interesează foarte tare, o să îmi mai dau cu părerea despre geopolitică. Pe internet împărtășim idei și păreri, măcar să ne mai destupăm la cap dacă nu să ne astupăm la loc. Și-mi place cu argumente, cum majoritatea prietenilor mei virtuali au scris, nu cu jigniri. Nu de alta, dar recunosc fără nicio problemă că doar par deșteaptă, nu și sunt.

Apropo, CNN pare cea mai updatată sursă cu privire la ce se întâmplă acum în Siria. Poate vă interesează.

Sursa foto: Bored Panda

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial