marCOM

5 surse de cumpărat reviste internationale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Poate sunteți ca mine: iubitori ai printului. Poate vă căutați și voi reviste internationale care să vă aducă mai aproape povești din lumea largă pe hârtie tipărită. Sau poate sunteți colecționari de idei de prin lume. Dacă răspunsul este DA pentru măcar una dintre întrebări, ați ajuns unde trebuie. Urmează să povestesc cele 5 surse ale mele de cumpărat reviste internaționale.

Reviste internationale disponibile la chioșcurile de ziare

Știu că sună ciudat, dar încă mai avem chioșcuri de ziare. La Inmedio, de exemplu, cel din pasajul Universității, pare că este mereu cea mai mare colecție de reviste internaționale. Am găsit The Economist, Times, Monocle, Vogue – inclusiv versiunile din Franța și Italia, Marie Claire UK și The Rolling Stones, dar și reviste internationale tematice despre mașini, călătorii și muzică clasică (nu cumpăr, nu colecționez).

Reviste internationale disponibile în shops

Dispozitiv Books are o colecție generoasă de reviste internationale, în special reviste din zona artsy & affairs – le puteți găsi în shop, care se află într-un spațiu foarte cool pe str. Popa Tatu nr. 20, dar și online, aici.

Am descoperit pe Instagram că și la Cluj este un astfel de loc, Far Too Good. Întâmplarea a făcut să descopăr că au pe stoc revista Eaten, care ajunsese la mine în vacanța de iarnă prin intermediul unui amic venit din străinătate.

Reviste internationale disponibile din străinătate

Eu sunt mare fan revista Monocle, pe care mi-o cumpăram de obicei ca suvenir de prin aeroporturile lumii pe unde călătoream. Cum 2020 a fost sărac în deplasări, mi-am mutat căutările online. Am descoperit la Monocle pe website că pot cumpăra fără prețurile de delivery internațional (o expediție costă cam 20 lire sterline) edițiile mai vechi ale revistei.

reviste internationale
Un Monocle din colecția personală

Iar dacă vreau un pachet de reviste internationale mai consistent, cei de la Unique Magazines din UK livrează peste tot în lume în timp foarte decent (o săptămână), fără costuri suplimentare – expedițiile în schimb se fac cu poșta, așadar dacă n-aveți o relație cu poștașul, va trebui să mergeți la poștă după ele. Pachetul vine cu scrisoare recomandată și staționează 30 de zile, chiar dacă se întâmplă să rătăciți hârtiuța recomandată.

Bonus: cred că am mai povestit că o mare parte dintre revistele internaționale pe care le citesc am posibilitatea să le răsfoiesc online, printr-o aplicație oferită de biblioteca publică din Londra datorită prietenei mele care locuiește acolo. RB Digital se numește aplicația – și pentru telefon, și pe desktop. Știu că Amazon și Scribd au servicii similare, însă nu le-am folosit.

Aveți și alte surse de unde vă cumpărați reviste internaționale? Care to share?

Photo by Rita Morais on Unsplash

 

 

 

 

Sharing is caring:

2 Comments

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial