31 de zile de vacanță

31 zile de vacanță: Arta de a pune lucrurile la locul lor

Pinterest LinkedIn Tumblr

“Arta de a-și odihni mintea și de a o elibera de orice griji sau preocupări constituie, probabil, unul dintre secretele energiei pe care o manifestă oamenii cu adevărat mari”.

Descoperă povești gastronomice prin abonare la newsletterul
UMAMI Moments

Căpitanul J.A. Hadfield

Arta de a pune lucrurile la locul lor e o carte apărută la Baroque Books & Arts, o colecție de cărți bijuterie cu diferite sfaturi. Desigur, vă întrebați ce legătură are vacanța cu arta de a pune lucrurile la locul lor. Aparent, niciuna. Doar că vacanța-i și despre odihnă, și iacă-tă ce am descoperit în capitolul Avantajele ordinii:

“Nu am timp”, se plâng mii de oameni, în fiecare zi. Ei nu-și dau seama că din cauza dezordinii sunt obosiți și se simt depășiți de situație. Și tot ea este cea care, zilnic, în mod inconștient și toxic, le amintește de zeci de ori că: “N-ai avut nici timpul, nici energia să te ocupi de asta. Ai o viață prea agitată și haotică, te lași depășit. Nu ți-o mai poți controla.” Atunci trebuie să știi că ordinea îți cere, mai întâi, multă energie și efort pe măsură, dar pe urmă te ajută să trăiești comod, fără griji și, în final, să lenevești. O lenevire care nu te culpabilizează, ci, dimpotrivă, este plină de rafinament și te ajută să-ți “încarci bateriile”.

Pe mine partea asta m-a lovit tare, tare de tot. La mine acasă unde stau puțin spre deloc e tot timpul dezordine. Și mi-e bine cu dezordinea, căci găsesc toate lucrurile în haosul creat de mine. Nu m-am gândit vreo secundă până acum că dezordinea e în strânsă legătură cu faptul că nu prea mă odihnesc. N-am deloc arta de a pune lucrurile la locul lor, dar am început ușor să mai eliberez casa de tot felul de chestiuni. De exemplu, cu ajutorul Lianei am reușit să fac curat în șifonier, păstrând doar lucrurile cu adevărat folositoare și pe care le port în mod constant.

Ți-e acasă loc de relaxare? Te-ai gândit vreodată la asta? Știu că-i duminică și poate nu-i cel mai bun moment să faci curat, dar give yourself a second thought. S-ar putea să ai și tu nevoie de arta de a pune lucrurile la locul lor.

Arta de a pune lucrurile la locul lor
Arta de a pune lucrurile la locul lor

CE-I TREABA ASTA CU 31 DE ZILE DE VACANȚĂ?

După ce m-am uitat cam de zece ori pe repeat la filmulețul cu păsările flamingo care sunt practic domesticite într-un paradis pe numele lui Aruba, mi-a venit ideea să propun 31 de idei de vacanță, câte una în fiecare zi până la finalul lui august. De ce?

Cel mai sincer răspuns este că îmi lipsește disciplina scrisului zilnic căci nu mai lucrez full-time pentru o publicație. Al doilea motiv este că în ultima vreme am uitat să visez. Nu am mai făcut niciun plan pentru nicio vacanță. N-am mai citit nicio carte de beletristică cu tematică de vacanță/călătorii. Al treilea și cel mai pertinent motiv este că eu călătoresc destul de mult, atât în țară cât și în străinătate. Poate unele din experiențele mele sunt utile și celorlalți. De altfel, primesc destul de des întrebări despre lucruri de făcut/locuri de vizitat de la prieteni reali și virtuali care știu că am fost în orașe de interes pentru ei.

Acestea fiind spuse, poate îmi iese. Nu poate, sigur îmi iese.

Sharing is caring:

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial