31 de zile de vacanță

31 de zile de vacanță: vânătoarea de comori din târgurile de antichități

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lucrurile vechi – să le zicem totuși vintage, e o formulă mai elegantă, au deja poveștile cu ele. Și unele dintre ele sunt incredibile. De aceea, de cele mai multe ori vânez târgurile de antichități pe unde merg prin lume. Și în plus, cred că-mi place partea de negociere. Recent mi-am achiziționat un super ceas la un preț.

Dar unde le găsești? Hai cu mine într-o călătorie de vânătoare de frumos. De asemenea, uite aici un link unde vezi cum pot lucrurile să prindă viață. Brusc, mi-a redevenit dorința să redecorez.

Pentru străinătate, dați un google search după Flea markets. Majoritatea vânzătorilor își cunosc bine de tot produsele, dar s-ar putea să nimerești vreun domn extrem de pasionat care să-ți povestească câte-n lună și în stele despre produsele de pe taraba lui. Am pățit eu în Portobello cu domnul care are taraba de sticluțe de parfum.

Musai musai musai să nu uitați să negociați.

ps: jumătate dintre hainele din șifonierul meu sunt din piețe din UK / Franța, negociate intens la tarabă.

ps2: mai știți locuri cu comori? sharing is caring.

București

Palatul de vizavi de Banca Națională pentru bijuterii vintage și viniluri. Clădirea în sine e impresionantă, la intrare veți găsi chinezisme, însă încăperea din spate e fix ce trebuie.

Târgul Vitan, dar foarte de dimineață pe răcoare, să prinzi ofertele alea bune.

Târgul din Valea Cascadelor, pentru același lucru – deși în Valea Cascadelor, oferta e mult mai pestriță și mai bogată.

Sibiu

Bella, un paradis care seamănă cu peștera lui Ali Baba. Recomand cu încredere sala din spate, unde e de săpat după comori.

Negreni

Locul unde orice anticar și colecționar care se respectă ajunge cel puțin o dată în viață. Târgul de la Negreni are loc doar de două ori pe an, însă se adună acolo toată crema Europei de Est.

Cluj

Oser – un alt paradis unde ai de săpăt pentru the good stuff. Foarte multe lucruri hipsteriș, pentru cei mai atipici dintre noi.

Craiova

Aici târgul de vechituri pare un imens dressing room, majoritatea tarabelor vând haine și accesorii de fashion. Iar doamnele vânzătoare de acolo ar trebui să fie guru al vânzărilor. N-ai cum să pleci fără vreo țoală.

Lugoj

Ocico, Negreniul permanent al României, unde e plin de bogății de toate felurile.

31 de zile de vacanță

Proiectul 31 de zile de vacanță a început în august 2017 pentru că îmi lipsea enorm disciplina scriiturii zilnice. Așadar, am încercat să mă disciplinez pe blog, cu o postare cu și despre vacanță în fiecare zi a lui august – lună considerată de toată lumea lună de vacanță. E august din nou, așadar să începem cu povești cu și despre vacanțe, în tot felul de forme.

Sharing is caring:

2 Comments

Write A Comment

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial