Home / marCOM / Branduri / Altfel de spiritul Crăciunului: pentru tine și pentru ceilalți

Altfel de spiritul Crăciunului: pentru tine și pentru ceilalți

Pentru mine, Crăciunul nu mai e de ceva vreme cea mai faină sărbătoare din an. Îl asociam cu mersul la bunici, cu bradul, cu tradițiile din Moldova, colindele și colindătorii, cu pregătirile bucatelor de Crăciun, cu zăpada, și, bineînțeles, cu lista de dorințe pe care le găseam sub brad. Doar că nimic din toate astea nu se mai întâmplă acum. Nu-s chiar Grinch, dar nici un mare fan al Crăciunului nu mai sunt. Așadar, în doze mici și foarte mici, mă bucur de această sărbătoare.

Și pentru că asta-i perioada din an când ne amintim cel mai des că există pe lume o grămadă de oameni, copii, tineri și bătrâni deopotrivă nevoiași, tindem să fim mai buni, să dăruim mai mult – sau mai organizat, după caz. Să știți că oamenii ăștia mai există și în restul zilelor din an și majoritatea își dorește doar puțină atenție. Dar nu-i despre asta acum. Este despre o descoperire din email-ul de Business Review prin care cei de la eJobs propun un dublu ajutor: pentru tine și pentru trei cazuri selectate de ei. Mi se pare foarte fain că ajutându-te pe tine în primul rând, îi poți ajuta și pe alții. Cam despre asta ar trebui să fie spiritul Crăciunului, cred eu.

În perioada 20 decembrie 2016 – 31 ianuarie 2017, pentru fiecare CV pe care utilizatorii îl completează în proporție de 90%, eJobs donează 3 euro*pentru trei copii cu performanțe excepționale, dar fără posibilități materiale, să-și dezvolte mai departe talentul și să-și urmeze pasiunile.

Campania pornește de la ideea că CV-ul este o poveste pe care fiecare dintre noi o putem transforma într-una magică. În același timp, campania face parte dintr-un demers mai amplu prin care eJobs urmărește să atragă atenția candidaților asupra importanței completării tuturor rubricilor existente în CV, sporindu-și astfel șansele de a obține locul de muncă dorit.

Și pentru că în fiecare poveste este nelipsit numărul magic trei – trei fete de împărat, trei feciori, trei mari încercări – poveștile din spatele campaniei umanitare sunt tot trei. Mai exact, trei copii talentați vor beneficia de câte o bursă de studii în valoare de 5.000 de euro pentru educația și dezvoltarea lor.

Marius Brabete, are 13 ani, este energic şi ghiduş, „colecționează” medalii la informatică şi matematică şi plănuieşte să-şi scape familia de o viaţă plină de lipsuri materiale. Mălina Aciu este o tânără de 14 ani, ambițioasă, talentată și triplă campioană națională la șah, iar Roberta Amalitii este o tânără pianistă de 18 ani, care a adunat nenumărate premii la concursuri importante dedicate micilor artişti și care vrea să-i bucure pe cei din jur cu „poezii în sunete”.

Eu îmi fac actualizarea chiar acum, văd că-s cam în urmă cu informațiile. Plus că nu știi niciodată ce oportunități descoperi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *