Home / Idei roșcate / 31 de zile de vacanță / 31 de zile de vacanță: respect pentru ceilalți

31 de zile de vacanță: respect pentru ceilalți

În România, client service-ul este egal cu zero. Nu zero, sub zero. Desigur, cu excepții. Dar excepțiile nu fac altceva decât să confirme regula. Dar astăzi nu scriu despre asta. Ci despre cea mai faină lecție de respect pentru ceilalți la care asist de când m-am reîntors în Delta Dunării.

Aici, în deltă, oamenii se respectă, atât pe ei, cât și pe turiști. Bărcile cu motor puternic încetinesc până la oprirea motorului când trec pe lângă o barcă cu motor mai mic sau pe lângă o canoe. Lucrul acesta se întâmplă ca să nu îi răstoarne de la valuri pe ceilalți. Adică RESPECT.

Sunt Oana și călătoresc mult. Observ o grămadă de detalii. Nu-mi amintesc ultima dată când am văzut ceva atât de frumos, uman și personal ca lecția de respect care mi-a fost livrată la fiecare vizită în deltă. Și treaba asta este de neprețuit. Iar lucrurile astea aparent mărunte ne readuc cu picioarele pe pământ. Pentru că uităm să fim oameni și să oferim respect pentru cei din jur. Din păcate.

CE-I TREABA ASTA CU 31 DE ZILE DE VACANȚĂ?

După ce m-am uitat cam de zece ori pe repeat la filmulețul cu păsările flamingo care sunt practic domesticite într-un paradis pe numele lui Aruba, mi-a venit ideea să propun 31 de idei de vacanță, câte una în fiecare zi până la finalul lui august. De ce?
Cel mai sincer răspuns este că îmi lipsește disciplina scrisului zilnic căci nu mai lucrez full-time pentru o publicație. Al doilea motiv este că în ultima vreme am uitat să visez. Nu am mai făcut niciun plan pentru nicio vacanță. N-am mai citit nicio carte de beletristică cu tematică de vacanță/călătorii. Al treilea și cel mai pertinent motiv este că eu călătoresc destul de mult, atât în țară cât și în străinătate. Poate unele din experiențele mele sunt utile și celorlalți. De altfel, primesc destul de des întrebări despre lucruri de făcut/locuri de vizitat de la prieteni reali și virtuali care știu că am fost în orașe de interes pentru ei.
Acestea fiind spuse, poate îmi iese. Nu poate, sigur îmi iese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *