Home / Idei roșcate / 31 de zile de vacanță / 31 de zile de vacanță: Leipzig

31 de zile de vacanță: Leipzig

Leipzig
Glimpses of Leipzig

Am descoperit Leipzig datorită DHL, care m-a invitat în media trip ca să văd cum revoluționează din hub-ul situat în frumosul oraș german business-ul mondial de curierat. Despre asta, am scris aici.

Așadar, Leipzig-ul prin ochii mei destul de obosiți și miopi, într-un maraton care practic mi-a permis să descopăr orașul în trei ore:

Localnicii din Leipzig

Oamenii sunt adorabili. Ori n-am mai fost eu de multă vreme plecată din țară, ori sunt prea #pepozitiv . Orașul ăsta relativ mic are niște localnici simpatici, care te ajută, îți zâmbesc, îți explică, merg cu tine până unde ai nevoie.

Berea

Am degustat mai multe tipuri de bere datorită unui tip pe care l-am întâlnit la piața volantă și pe care l-am rugat să-mi dea bonus un măr la casoleta de zmeură pe care mi-am cumpărat-o (apropo, costă 1 euro). Am aflat că e barman la Bier Freunde, așadar m-a plimbat puțin prin lumea berilor.

Cafeaua

Filosofia din spatele unei cești de cafea e următoarea: să fie cafea, să fie fierbinte și să fie însoțită de ceva dulce. Așadar, cam toată lumea servește cafea cu prăjituri/ torturi. Am primit bonus o felie de tort de marțipan într-una din cele mai vechi cafenele de aici, Riquet Kaffeehaus, unde vânzătoarele sunt niște tanti trecute de a doua tinerețe, nevorbitoare de engleză, dar foarte drăguțe.

Leipzig
Coffee stop in Leipzig

Must stop este Cafe Baum, cea de-a doua cea mai veche cafenea din Europa.

Cafe Baum Leipzig
Europe’s second oldest coffee shop. Enjoying the speciality, Leipziger Lerche, whatever that means but tastes incredible. The place is been feeding composers, poets and writers since the 17th century. Can you imagine I’drinking my coffee where Bach used to drink his coffee?

Wurst-ul

Wurst-ul de pe stradă e fenomenal. Am stat 10 minute la coadă, dar a super meritat fiecare centimă din cei 2,50 euro.

Cultura

E plin de Bach. Desigur.

Centrul orașului arată ca o galerie de artă, cu picturi, vitralii, grafitti pe unde nu te aștepți.

Shopping

Pietonala lor are în proporție 50-50 branduri internaționale și nemțești. Și foarte multe magazine de suveniruri. Fetelor, au TK Maxx. Doar atât spun din ce mi-am cumpărat: ochelari de soare Max Mara cu 30 euro.

Mephisto este și un lanț de magazine de încălțăminte pentru bărbați. Zâmbeam singură pe stradă cu gândul la Ofelia Popii.

Social Media

Dacă v-am convins cu ceva, atunci e cazul să explorați mai mult pagina de instagram IG LEIPZIG. OMG, câte chestii am ratat.

D-ale Oanei

Promit să revin cu întâmplările din aeroport, la întoarcere am trecut printr-o întreagă aventură pe care am povestit-o în episoade pe Facebook. Dar cumva internetul trebuie să țină minte așa aventură. Până atunci, ghid scurt de supraviețuire la aeroport.

CE-I TREABA ASTA CU 31 DE ZILE DE VACANȚĂ?

După ce m-am uitat cam de zece ori pe repeat la filmulețul cu păsările flamingo care sunt practic domesticite într-un paradis pe numele lui Aruba, mi-a venit ideea să propun 31 de idei de vacanță, câte una în fiecare zi până la finalul lui august. De ce?

Cel mai sincer răspuns este că îmi lipsește disciplina scrisului zilnic căci nu mai lucrez full-time pentru o publicație. Al doilea motiv este că în ultima vreme am uitat să visez. Nu am mai făcut niciun plan pentru nicio vacanță. N-am mai citit nicio carte de beletristică cu tematică de vacanță/călătorii. Al treilea și cel mai pertinent motiv este că eu călătoresc destul de mult, atât în țară cât și în străinătate. Poate unele din experiențele mele sunt utile și celorlalți. De altfel, primesc destul de des întrebări despre lucruri de făcut/locuri de vizitat de la prieteni reali și virtuali care știu că am fost în orașe de interes pentru ei.

Acestea fiind spuse, poate îmi iese. Nu poate, sigur îmi iese.

Pozele sunt captură de ecran de pe contul de Instagram pe care l-am sugerat mai sus.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *