Home / Idei roșcate / 31 de zile de vacanță / 31 de zile de vacanță: amiezi în fața laptopului călătorind departe

31 de zile de vacanță: amiezi în fața laptopului călătorind departe

Azi a fost o zi care a început foarte, foarte, foarte de dimineață. Întâlniri, emailuri, telefoane, întâlniri, emailuri, telefoane, atenție distribuită în o mie de locuri. Și fix când îmi bubuia capul cu o chestiune care mi-a scăpat și încercam să-i găsesc rezolvare, oameni faini mi-au dat un shut down.

În fața mea, doi oameni foarte dragi mie aveau o discuție teoretică despre frumosul din fotografie. Compoziție, culori, simetrie, teme, fir roșu. Și-i urmăream activ pe de partea cealaltă a biroului, ea fiind foarte uimită de frumosul din fotografiile lui, el fiind încântat că imaginile pe care le ținea cumva ascunse de “public” sunt validate de un specialist.

Și la un moment dat, am închis laptopul. Am pus telefonul pe silent. M-am mutat pe partea cealaltă a biroului. Am luat o pauză. Și a fost wow. Prin fotografie, am călătorit printr-o Franța pe care n-o recunosc deloc și printr-o Scoție pe care urmează să o cunosc. În a opta zi de disciplină a celor 31 de zile de vacanță, am reușit să mă întorc la visarea din fața calculatorului prin fotografie. Pentru că da, uitasem. Sunt un om care muncește mult și e aproape prăjit la cap. Și din păcate, uit exact chestiunile esențiale. Cum ar fi visarea. Iar oamenii ăștia dragi ai mei m-au readus acolo, în lumea imaginilor frumoase și reale unde cândva am fost sau unde vreau să ajung. Și am avut senzația aia de șosete pufoase și călduroase când e ger afară. Știu, e greu de închipuit la temperaturi de 40 de grade, dar chiar asta am simțit când ne plimbam virtual prin fotografiile lui.

Dragilor, mulțumesc. E al dracului de greu să te deconectezi. Și mai e al dracului de greu să recunoști public că nu ești deloc perfect, că ai ups and downs și că viața n-are glazura pe care o postezi online. A scris și Oltea azi despre același lucru azi. Vă rog să citiți. Mulțumesc.

CE-I TREABA ASTA CU 31 DE ZILE DE VACANȚĂ?

După ce m-am uitat cam de zece ori pe repeat la filmulețul cu păsările flamingo care sunt practic domesticite într-un paradis pe numele lui Aruba, mi-a venit ideea să propun 31 de idei de vacanță, câte una în fiecare zi până la finalul lui august. De ce?

Cel mai sincer răspuns este că îmi lipsește disciplina scrisului zilnic căci nu mai lucrez full-time pentru o publicație. Al doilea motiv este că în ultima vreme am uitat să visez. Nu am mai făcut niciun plan pentru nicio vacanță. N-am mai citit nicio carte de beletristică cu tematică de vacanță/călătorii. Al treilea și cel mai pertinent motiv este că eu călătoresc destul de mult, atât în țară cât și în străinătate. Poate unele din experiențele mele sunt utile și celorlalți. De altfel, primesc destul de des întrebări despre lucruri de făcut/locuri de vizitat de la prieteni reali și virtuali care știu că am fost în orașe de interes pentru ei.

Acestea fiind spuse, poate îmi iese. Nu poate, sigur îmi iese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *