Home / Idei roșcate / 31 de zile de vacanță / 31 de zile de vacanță: când ai scris ultima dată o scrisoare?

31 de zile de vacanță: când ai scris ultima dată o scrisoare?

Sunt de câteva zile la Edinburgh. Oficial, sunt pentru festival internațional de teatru. Neoficial, am onorat o invitație făcută de un prieten în urma unei poze cu un apus. Dar despre relația mea cu apusurile am povestit deja, aici.

Și pentru că oficial sunt la festival, am văzut trei spectacole absolut minunate, despre care o să povestesc mai pe larg în Business Review. Însă acum vreau să vă întreb ceva, sincer. Tu când ai scris ultima dată o scrisoare?

Desigur, în 2017 poate întrebarea asta este un pic cam atipică. Avem email, rețele sociale și telefoane cu minute nelimitate, iar dacă stai să te gândești puțin, nici cu străinătatea nu mai e așa scump. Practic, de ce a-i scrie o scrisoare cuiva? Nici eu n-aveam răspuns la întrebarea asta, până să ajung  la spectacolul care practic a încheiat secțiunea de teatru a ediției a 70-a de Edinfest. Se numește Letters Live și a răscolit o serie de amintiri pe care le ascunsesem undeva foarte, foarte, foarte departe. Și tare mă bucur că un spectacol de teatru le-a scos la suprafață.

Pe scurt, Letters Live e un spectacol unde se face o selecție de scrisori semnate de artiști, actori, președinți, votanți, copii, îndrăgostiți, etc. cu teme foarte variate care te amuză, te pun pe gânduri, te răscolesc, te fac să te întrebi lucruri. Conform internetului, aparent nu se joacă doar în UK, așadar dacă aveți ocazia să-l vedeți pe undeva, give it a chance. Dacă nu vă place, returnez eu banii de bilet, pe bune.

Iar în continuare las două videos, unul cu promoul spectacolului de la Covent Garden Londra ca să vă faceți o idee și al doilea cu Nick Cave și a lui scrisoare pentru MTV.

 

CE-I TREABA ASTA CU 31 DE ZILE DE VACANȚĂ?

După ce m-am uitat cam de zece ori pe repeat la filmulețul cu păsările flamingo care sunt practic domesticite într-un paradis pe numele lui Aruba, mi-a venit ideea să propun 31 de idei de vacanță, câte una în fiecare zi până la finalul lui august. De ce?
Cel mai sincer răspuns este că îmi lipsește disciplina scrisului zilnic căci nu mai lucrez full-time pentru o publicație. Al doilea motiv este că în ultima vreme am uitat să visez. Nu am mai făcut niciun plan pentru nicio vacanță. N-am mai citit nicio carte de beletristică cu tematică de vacanță/călătorii. Al treilea și cel mai pertinent motiv este că eu călătoresc destul de mult, atât în țară cât și în străinătate. Poate unele din experiențele mele sunt utile și celorlalți. De altfel, primesc destul de des întrebări despre lucruri de făcut/locuri de vizitat de la prieteni reali și virtuali care știu că am fost în orașe de interes pentru ei.
Acestea fiind spuse, poate îmi iese. Nu poate, sigur îmi iese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *