Home / Idei roșcate / 31 de zile de vacanță / 31 de zile de vacanță: aniversarea-mi

31 de zile de vacanță: aniversarea-mi

De când am îmbrățișat filosofia carpe diem și make the best out of every day, am mai “dobândit” un obicei din a-mi sărbători în fiecare lună aniversarea, oferindu-mi mici surprize, de la conversații cu mine în care mă laud – de altfel, cei care mă cunosc și dincolo de interfața electronică știu deja că-s extrem de dură cu mine, la mici cadouri.

Așadar, azi mi-e zi aniversară, o venerabilă vârstă de 28 …. și-aproape 29 de ani.

Și pentru că scriu asta din barca care traversează tot brațul Sf. Gheorghe de la Murighiol la satul Sfântu Gheorghe, îndrăznesc să-mi propun ca atunci când o să fie ziua mea oficială, de #happy29 but still #sub30, o să fiu în loc minunat, cu apus de care să mă bucur.

De câțiva ani am renunțat la lucrurile materiale și le-am preferat pe cele spirituale. #happy28 l-am petrecut eu cu mine în galerie la Tate Modern într-un tur privat al colecției Andy Warhol. Pentru sufletul meu de wannabe artist, a fost fix ce trebuia.

Partea faină e că sunt sigură că se va întâmpla acest lucru dintr-un singur motiv: sunt Oana și muncesc mult pentru toate visele pe care le am. De aceea, mai devreme sau mai târziu devin realitate. Și-i un bine de nedescris în cuvinte, dar de povestit tuturor că visarea ar trebui să ne fie crez în viață.

CE-I TREABA ASTA CU 31 DE ZILE DE VACANȚĂ?

După ce m-am uitat cam de zece ori pe repeat la filmulețul cu păsările flamingo care sunt practic domesticite într-un paradis pe numele lui Aruba, mi-a venit ideea să propun 31 de idei de vacanță, câte una în fiecare zi până la finalul lui august. De ce?
Cel mai sincer răspuns este că îmi lipsește disciplina scrisului zilnic căci nu mai lucrez full-time pentru o publicație. Al doilea motiv este că în ultima vreme am uitat să visez. Nu am mai făcut niciun plan pentru nicio vacanță. N-am mai citit nicio carte de beletristică cu tematică de vacanță/călătorii. Al treilea și cel mai pertinent motiv este că eu călătoresc destul de mult, atât în țară cât și în străinătate. Poate unele din experiențele mele sunt utile și celorlalți. De altfel, primesc destul de des întrebări despre lucruri de făcut/locuri de vizitat de la prieteni reali și virtuali care știu că am fost în orașe de interes pentru ei.
Acestea fiind spuse, poate îmi iese. Nu poate, sigur îmi iese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *